• Archieffoto ter illustratie.

    Archief BDUmedia/Hans Veltmeijer

College aan de slag met kabouterpad en bloembakken

NIJKERK Het college van burgemeester en wethouders gaat vrijdag in het kader van NLDoet als vrijwilliger aan de slag bij woonzorgcentrum De Pol aan de Vetkamp in Nijkerk. De collegeleden doen dit samen met een groep van vijftig vrijwilligers. Daarmee onderstrepen de collegeleden hoe zeer zij de vrijwilligers in de gemeente Nijkerk waarderen. NLDoet is een initiatief van het Oranje Fonds.

Woonzorgcentrum De Pol deed samen met Stichting De Rozelaar een oproep op de website van NLDoet om op 15 maart enkele klussen geklaard te krijgen. Zo komt er onder andere een kabouterpad naar de dierenweide en krijgen de terrassen een opfrisbeurt. Bloembakken worden opgevuld en maken de vrijwilligers insectenhotels.

Het Oranje Fonds streeft ernaar dat niemand zich buitengesloten voelt en iedereen mee kan doen in de samenleving. Door het hele land komen naar verwachting zo'n 375.000 NLdoet-vrijwilligers in actie.

CEMENT De collegeleden van Nijkerk zetten zich op een laagdrempelige manier in bij het Woonzorgcentrum. Wethouder Harke Dijksterhuis: ,,We zijn blij dat er in onze gemeente zo veel mensen zijn die zich vrijwillig inzetten voor anderen. De vrijwilligers zijn het cement van de samenleving. Graag willen we bijdragen aan het zichtbaar maken van NLDoet door mee te helpen met de verschillende klussen bij woonzorgcentrum De Pol en bij dagcentrum De Rozelaar."

Naast de vaste medewerkers is er bij het woonzorgcentrum ook een grote groep van vrijwilligers werkzaam. De dieren in de dierenweide bij woonzorgcentrum De Pol worden dagelijks verzorgd door cliënten van De Rozelaar. Deze stichting biedt zorg aan mensen met een beperking in de vorm van dagbesteding, wonen, jobcoaching en thuisbegeleiding. In het weekend nemen vrijwilligers de zorg voor de dieren over.