• Gerrit Steen
  • Gerrit Steen

Cheques Evenementendag uitgereikt

NIJKERKERVEEN Het geld dat voor de goede doelen is opgehaald tijdens Evenementendag in Nijkerkerveen, op 13 juni, is afgelopen vrijdag uitgedeeld. De cheques werden itgereikt door Ali van Soeren tijdens een gezellig samenzijn in de grote schuur van de familie Hijwegen.

door Gerrit Steen

,,Het doel is bereikt voor 2015: de deelnemers vertelden ons dat er een vlotte wedstrijd is neergezet, de vrijwilligers en bezoekers gaven aan dat ze het leuk en gezellig vonden en er is wat geld te verdelen onder de goede doelen", aldus een enthousiaste Ali van Soeren op de uitreikingavond van de Trekkertrek, wat voorheen de Evenementendag Nijkerkerveen was. ,,Was de opbrengst vorig jaar nog 2500 euro, dit jaar kunnen we maar liefst 3500 euro verdelen onder de Veense kerken, verenigingen en goede doelen." Ook de ruim 60 vrijwilligers die deze dag mogelijk maakten waren hierbij aanwezig. De twee jongste vrijwilligers: Yinte van Kasteel en Lars Ossendrijver uit Nijkerkerveen werden speciaal in het zonnetje gezet. Zij zetten zich de hele dag in voor de skeltertrek en dat was volgens de organisatie een mooie beker waard.

Er viel dit jaar 3500 euro te verdelen. Een overzicht: Amaris dagbesteding Nijkerkerveen 210 euro, Jongerencentrum Blits 210 euro, Sint Nicolaas comité 210 euro, Zendingsproject Kerken 210 euro, Zangvereniging Halleluja 300 euro, EHBO Nijkerkerveen  450 euro, Gereformeerde Kerk diaconie 210 euro, Gereformeerde Kerk Kerkrentmeesters 210 euro, Hervormde Kerk diaconie 235 euro, Hervormde Kerk Kerkrentmeesters 235 euro, Eben Haezerkerk diaconie 300 euro, Eben Haezerkerk  Kerkrentmeesters 300 euro, Kinder Club Kerken 220 euro, Stichting Myrthe 220 euro.

Op 11 juni 2016 vindt de volgende Evenementendag plaats.

Foto: Blij namen de goede doelen hun deel van de Evenementendag in ontvangst.