• Roos Koole

CDA wil hergebruik hulpmiddelen

NIJKERK Hulpmiddelen mogen niet worden weggegooid maar waar mogelijk worden hergebruikt. Dat is de kern van de vragen die door het CDA-raadslid Trudy Doornhof zijn gesteld aan het Nijkerkse college van burgemeester en wethouders.

Wijnand Kooijmans

Doornhof wil weten wie verantwoordelijk is voor het innemen van hulpgoederen, de leverancier of de gemeente. En hoe in de gemeente Nijkerk wordt omgegaan met hulpmiddelen welke moeten worden ingenomen, bijvoorbeeld in verband met het overlijden van de gebruiker. Ook wil ze weten hoe wordt omgegaan met hulpmiddelen als de gebruiker verhuist naar een andere gemeente. Of dit dan wordt ingenomen of mee mag verhuizen.

De CDA-er vraagt hoe in de gemeente wordt omgegaan met hulpmiddelen die voor de gebruiker niet meer passend zijn. Het kan dan gaan om hulpmiddelen die niet meer passen door de groei van bijvoorbeeld kinderen. Doornhof wil weten welke mogelijkheden het college ziet om hulpmiddelen optimaal te gebruiken. Maar ook wat wordt gedaan met hulpmiddelen welke worden ingenomen.