• Pixabay.com

CDA: vragen over vaccinatie in gemeente Nijkerk

NIJKERK Na een alarmerend rapport van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) over de dalende vaccinatiegraad in Nederland, heeft het CDA Nijkerk-Hoevelaken hierover vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders, meldt de partij in een persbericht.


CDA raadslid Pam van de Weijer: ,,Terwijl vroeger slechts kleine religieuze groeperingen vaccinatie afwezen, zien we nu een groeiende groep mensen die vindt dat vaccinaties schadelijker zijn dan de ziektes waartegen ze beschermen. Op sociale media wordt allerlei informatie verspreid en er zijn websites die vele ouders doen twijfelen over bijwerkingen van vaccinaties. Hierdoor wordt de vaccinatiegraad zo laag, dat vrijwel verdwenen kinderziektes weer opduiken in Westerse landen. Zo maakt bijvoorbeeld een vakantie naar Italië, waar net een mazelen-epidemie is geweest, kleine kinderen in ons land kwetsbaar voor deze infectieziekte. Hiervoor kunnen we in Nederland kosteloos ingeënt worden zodat we de ziektes uitbannen en ernstige complicaties kunnen voorkomen."


Het CDA vraagt daarom aan het college hoe het staat met de vaccinatiegraad in de gemeente Nijkerk. ,,Verder vragen wij of het bij een dalende trend mogelijk is aan ouders van pasgeboren baby's zo nodig een gesprek met een jeugdarts van de GGD aan te bieden. Het CDA vindt het belangrijk dat ouders in de gemeente Nijkerk betrouwbare informatie aangeboden krijgen zodat zij een bewuste keuze kunnen maken wat betreft vaccineren."