• Politie.nl
  • AS Media

Burgemeester reageert op autobranden Nijkerk

NIJKERK Er is onrust ontstaan na de drie autobranden binnen één week in Nijkerk. Inwoners vragen zich af of de golf van autobranden - meer dan zestig in totaal - vanuit Culemborg nu is overgewaaid naar de Veluwse plaats.

Wijnand Kooijmans

Burgemeester Gerard Renkema vindt het in eerste instantie vervelend voor diegenen die het slachtoffer zijn van de branden. Maar is blij met de voortvarende aanpak van de politie. Onder meer als het gaat om het opvragen van beelden. Nijkerks eerste burger hoopt dat burgers die iets verdachts hebben gezien of zien zich onmiddellijk melden bij de politie. ,,Met de hoop dat de branden zo snel mogelijk worden opgelost."

Bij een brand aan de Wittenburg ontstond zware schade aan een auto. De omwonenden werden hier wakker door het afgaan van de claxon van de auto. Aan de Lindenlaan, een zijstraat van de Wittenburg ging een bestelbus in vlammen op. Daarvoor werden een personenauto en een kleine vrachtwagen aan de Beatrixstraat vernield door brand.

De politie gaat inmiddels uit van brandstichting. Volgens woordvoer Simen Klok van de politie Oost Nederland wordt onder meer onderzocht of er een verband bestaat tussen de drie branden. De hoop is er daarnaast op gevestigd dat er mogelijk beelden zijn gemaakt door camera's in de omgeving van de branden. Met een snelle arrestatie van de dader kan veel onrust worden weggenomen.

Inwoners wordt gevraagd alert te zijn. Wie een verdachte situatie ziet wordt gevraagd direct 112 te bellen en niet het gewone nummer van de politie. Daar zijn wel tips welkom. Daarnaast kunnen tips worden doorgegeven via de anonieme meldlijn.