• Een deel van de organisatie achter de Bubbels & Bingoshow.

    Maranke Pater

Bubbels en bingoshows bij Lions

NIJKERK Speciaal voor de dames uit Nijkerk en hun vriendinnen organiseren de Lions Nijkerk de Bubbels & Bingoshows op donderdag 8 maart en vrijdag 9 maart om geld in te zamelen voor de stichting Uitgestelde Kinderfeestjes. Van figurant zijn op de set van De Luizenmoeder tot wellnessbehandelingen: er zijn vele bijzondere prijzen die tijdens de bingo gewonnen kunnen worden.

Maranke Pater

 

Eerder organiseerde de Lionsclub Babbelen met Bubbels. Marcelle Warringa, één van de organisatoren: ,,We hebben Babbelen met Bubbels, een wijnproeverij, een aantal jaren gehouden en op een gegeven moment besloten we dat we wat anders moesten verzinnen voor een leuke avond. Het werd namelijk steeds lastiger om een goede locatie voor de wijnproeverij te krijgen."  Het Koetshuis bood maar al te graag ruimte aan de Bubbels & Bingoshows en de vrijdagavond was snel uitverkocht. Voor de donderdag zijn er echter nog kaarten. ,,We hebben een professioneel team ingehuurd dat de bingo verzorgt en het wordt een spectaculaire avond als we hen mogen geloven."

LOKAAL De prijzen komen voornamelijk bij de Nijkerkse middenstand vandaan. Van waardecheques voor een massage of schoonheidsbehandeling tot cadeauartikelen, een verrassingsbox van de Albert Heijn tot een jaar lang lidmaatschap van tennisclub Sparta en een echtscheidingsadvies: er zijn vele ronden en bijzondere momenten gedurende de avond waarop er wat te winnen valt. ,,Deelneemsters aan de bingo kunnen daarnaast kans maken op een weekend lang in een Mini Cabriolet rijden en een vaartocht met vriendinnen op een Catamaran. Een wel heel bijzondere prijs is een Meet&Greet met de acteurs van de Luizenmoeder, een rondleiding op de set van de serie en het figureren op het schoolplein in de serie."

 

KINDERFEESTJES Het goede doel van de Bubbels & Bingoshow is de stichting Uitgestelde Kinderfeestjes, een stichting waar de stichting Leergeld Nijkerk mee samenwerkt. ,,Deze stichting regelt kinderfeestjes voor kinderen die in een gezin wonen dat het financieel moeilijk heeft. Veel van deze kinderen hebben nog nooit een eigen kinderfeestje kunnen vieren. De stichting regelt het complete feestje voor zes tot acht kinderen en dat zijn feestjes met alles erop en eraan." De stichting gaat in overleg met locaties en sponsoren om het feestje op te tuigen.

,,Wat ons vooral aansprak was de gedachte dat je als kind in een sociaal isolement kan komen als je het thuis niet al te breed hebt. Sommige kinderen worden wel uitgenodigd voor een feestje, maar als een kind vervolgens zelf geen feestje geeft gebeurt het maar al te vaak dat het kind niet opnieuw wordt gevraagd." Al het geld dat tijdens de Bubbels & Bingoshows wordt ingezameld gaat naar de stichting toe en wordt besteed aan kinderen die in de gemeente Nijkerk wonen.

ROZE Kaarten voor de Bubbels & Bingoshow kosten 25 euro per stuk. Drankjes zijn niet inbegrepen. Een deel van de consumptieprijs wordt opgeteld bij de opbrengsten van de bingo ,,Onze dresscode is roze, iets wat bezoekers zelf mogen invullen. Van een roze pruik tot een boa tot een compleet roze pak."

www.bubbelsenbingoshow.nl