Bruna Andeweg en Pater vieren 10-jarig bestaan

NIJKERK Bruna Andeweg en Pater organiseren samen met Bibliotheek Nijkerk een lezing/presentatie over het leven en werk van Bert Haanstra, de eerste Nederlander die een Oscar won. Dit is in het teken van het tienjarige bestaan van Bruna Andeweg en Pater. De lezing zal verzorgd worden door Ronald van de Vate, auteur van het boek ´In het voetspoor van Bert Haanstra´. Onderdeel van de avond is het vertonen van drie minder bekende Haanstra documentaires.

De avond is op woensdag 22 juni en begint om 19.30, de zaal is open vanaf 19.00. ,,We bestaan op 22 juni precies tien jaar en willen dit niet ongemerkt voorbij laten gaan", zeggen Ellen Andeweg en Bernard Pater. ,,De hele maand juni staat in het teken van ons jublieum", zegt Ellen Andeweg.

BOEK Het boek 'In het voetspoor van Bert Haanstra' bestaat uit negen fraaie wandelingen in ons land waarvan de volgorde kan worden gezien als een levenstijdlijn. Elke wandeling verbindt zogenaamde 'Bert Haanstra plekken'.

In het boek is uiteraard niet alleen de route-informatie te vinden, maar komt ook het leven van Bert Haanstra aan de orde. Bovendien is er gebruik gemaakt van veel, nog niet eerder vertoond beeldmateriaal, zijn er 'stills' uit de films in te vinden, storyboards en filmposters. Een boek dus dat iedere Haanstra-(film)liefhebber zal aanspreken. Maar niet alleen dat: juist ook de mensen die Haanstra niet zo goed kennen, zullen na het lezen van dit boek een goed beeld hebben van de enorme impact die het werk van Haanstra op de Nederlandse filmindustrie gehad heeft. De films worden ingeleid door Ronald van de Vate.

Op deze avond is het boek eventueel aan te schaffen (alleen contante betaling). Het boek is te koop voor 15 euro en kan door Ronald van de Vate persoonlijk worden gesigneerd.

De toegang is gratis. Reserveren kan via het e-mailadres info@bibliotheeknijkerk.nl of bij Bruna Andeweg en Pater.