• Annemarie Westhof(l) en Inge Mol(r) zijn samen met Jenny Schouten gestart met TOV. 

    Maranke Pater

Bijeenkomsten TOV gestart

NIJKERK Nijkerk is een nieuw initiatief op het gebied van ontmoeten rijker. Inge Mol, Jenny Schouten en Annemarie Westhof zijn vanochtend gestart met TOV, wat staat voor: 'Thema's, Ontmoetingen, Vrouwen'.

 

Deze vrouwen hebben ervaren dat het leuk is om andere vrouwen uit Nijkerk te ontmoeten rond een bepaald thema. ,,Alle drie de organisatoren zijn christen, maar de bijeenkomsten van TOV zijn bewust niet gebonden aan of gericht op een bepaalde achtergrond. Mol: ,,Wij willen juist een plek bieden om elkaar als vrouwen uit Nijkerk -met allerlei verschillende achtergronden- te ontmoeten." Soms hebben vrouwen de neiging om in hun eigen kring te blijven, van bijvoorbeeld kennissen in de kerk of (sport)school. Mol: ,,Het kan leuk zijn om uit je comfortzône te stappen en anderen te ontmoeten." De organisatoren denken dat er behoefte is aan dergelijke ontmoetingen. Westhof: ,,Zeker als je nog niet zo lang in Nijkerk woont kan het een mooie manier zijn om anderen te leren kennen."

 

THEMA'S Vanuit hun eigen netwerk zijn er veel sprekers die ze bereid hebben gevonden om over diverse thema's te komen spreken. Mol: ,,Er zullen veel verschillende onderwerpen aan bod komen. Denk bijvoorbeeld aan thema's die te maken hebben met: grenzen, communicatie, mindfullness en opvoeding. Deze eerste keer hebben we alle aanwezigen ook gevraagd of ze zelf nog een thema zouden willen opschrijven dat ze graag in een bijeenkomst centraal zouden willen laten staan. Dat mag heel breed zijn." Zodra de spreekster klaar is, is er tijd voor een 'creatieve verwerking'. Deze zal per keer verschillend zijn, passend bij het thema. Deze eerste ochtend kregen de vrouwen een spiegeltje dat ze konden versieren en waarop ook plaats was voor een inspirerende tekst. Westhof: ,,We denken dat ook een creatief onderdeel uitnodigt tot een gesprek met elkaar, samen werk je ergens aan.

 

NIEUWE BIJEENKOMSTEN De bijeenkomsten worden gehouden op de Gasthuisstraat 15, maar de organisatoren staan open voor nieuwe suggesties voor locaties. Mol: ,,We hebben geen idee hoe druk TOV zal worden, maar we hebben ruimte genoeg." Op 15 juni, 21 september en 16 november staan de volgende bijeenkomsten gepland. De bijeenkomsten beginnen om 9.15 uur aan en er wordt een bijdrage gevraagd van 3,50 euro.

Voor meer informatie over TOV zie de facebookpagina: TOV of neem contact op via telefoonnummer 06-83065202.