• Harry Koelewijn

Bijeenkomst over arbeidsparticipatie trekt 45 mensen

NIJKERK In het grandcafé van de Postkamer in Nijkerk kwamen donderdag 45 mensen bij elkaar voor de bijeenkomst 'Arbeidsparticipatie: Hoe belangrijk is werk voor mensen met een verstandelijke beperking'. De bijeenkomst is onderdeel van een scholingsprogramma van de stichting Disabiltiy Studies in Nederland en het UWV.

De samenwerking tussen beide organisaties heeft als doel bij te dragen aan volwaardige participatie van mensen met een beperking en laat arbeidsdeskundigen, verzekeringsartsen en beleidsmedewerkers van het UWV in contact komen met de praktijk & wetenschap. Gastlezer Sofie Sergeant, coördinator onderwijsprogramma DSiN en Onderzoeker VUmc bracht vanuit onderzoek in beeld hoe mensen met een verstandelijke beperking zelf denken en in dialoog gaan over een goed leven, en hoe zij kijken naar werken.

De tweede lezer was Anja Vedder, teamleider van Careander bij de Postkamer. Zij vertelde hoe belangrijk werken in een beschermde omgeving zoals de Postkamer is en hoe mensen door hun werk gegroeid zijn. Beide presentaties werden omlijst met korte films over arbeidsparticipatie van jongeren met een verstandelijke beperking uit de regio Nijkerk.

Deze filmpjes & de presentaties zijn terug te zien op de website van disabilitystudies.nl