• De VVD-afdeling Nijkerk-Hoevelaken is in bestuurlijke zin opgeheven.

Bestuurlijke samenwerking lokale VVD-afdelingen

NIJKERK De besturen van de VVD-afdelingen van Amersfoort, Leusden, Woudenberg en Nijkerk-Hoevelaken zijn per 8 juni opgegaan in een samenwerkingsverband. Dat betekent dat de afdeling Nijkerk-Hoevelaken in bestuurlijke zin is opgeheven. Wel blijft de VVD vertegenwoordigd in de gemeenteraad van Nijkerk en betrokken bij tal van lokale activiteiten. De VVD-afdeling Nijkerk werd in 1973 opgericht door Gerard van den Tweel.

De exacte naam van het samenwerkingsverband, een zogeheten lokaal netwerk, is nog niet bekend. Het hoofddoel van deze modernisering van de partijstructuur is dat de VVD zich sterker richt op alle liberaal denkende mensen in Nederland. Door deze bundeling van krachten op bestuurlijk niveau moet er meer mankracht vrij komen om zich als partij te richten op liberaal denkenden, zowel leden maar vooral ook niet-leden.

Ook voor activiteiten binnen de huidige gemeenten, zoals fractie-ondersteuning en campagne-activiteiten, komt meer ruimte, hoopt de landelijke partij. Als voorzitter van het netwerk is Wouter Verduyn benoemd. De Nijkerkse vertegenwoordigers zijn GerritJan Bezemer (vice-voorzitter en tijdelijk penningmeester) en Michel van Rooijen (Campagne).