• Voor het concert zijn bekende namen gepland.

    Eigen foto

Benefietconcert met grootste mannenkoor

HOEVELAKEN De werkgroep Hoevelaken naar Malawi houdt een groot benefietconcert voor hulpbehoevenden in Malawi op donderdag 22 februari in de Sint Joriskerk op de Hof 1 in Amersfoort. Kaarten zijn voor 15,- euro verkrijgbaar via www.hoevelakennaarmalawi.nl of truetickets.nl.

Gerrit Steen

Woordvoerder Jan van Wincoop vertelt enthousiast: ,,Het rijtje met artiesten is indrukwekkend en is gevarieerd met uitvoeringen op orgel, zang, panfluit, piano/vleugel en een maar liefst tweehonderd man tellend mannenkoor, het grootste van Nederland. Dus voor elk wat wils!"

Malawi is momenteel het armste land van Afrika, vervolgt Van Wincoop. ,,Veel, voor ons vanzelfsprekende, voorzieningen zijn er niet. De opbrengst van dit concert komt rechtstreeks ten goede aan de mensen in Malawi. Voor het concert zijn de volgende namen gepland: Martin Mans (orgel/ dirigent), Lucas Kramer (solist/ bariton), Sterre van Boxtel (soliste/ sopraan), Carina Bossenbroek (Panfluit), Denise Brand (piano), Chr. Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem en The Martin Mans Formation. Heel bijzonder is de deelname van de vereniging Chr. Waddinxveens Mannenkoor De Gouwestem. Dit koor heeft momenteel tweehonderd leden en is daarmee het grootste mannenkoor van Nederland! Het werd op 7 september 1981 opgericht in het Zuid-Hollandse Waddinxveen, een dorp aan de rivier de Gouwe, vandaar de naam De Gouwestem."

STRUCTURELE BIJDRAGE De werkgroep 'Hoevelaken naar Malawi' bestaat op dit moment uit een groep jongeren uit Hoevelaken en Nijkerk, te weten Jan en Nanny van Wincoop, Cor Ruiter, Aart Verweij en Geertrude en Jonathan Lambooij . In de zomer van 2010 zijn enkelen van hen op eigen kosten naar Malawi (Thyolo) geweest waar ze vanuit de stichting 'Opdracht in Afrika' een artsenverblijf hebben verbouwd en schilderwerk voor het Chingazi Rural hospitaal hebben verricht. Jan van Wincoop: ,,Dit was zo geweldig om te doen dat we hebben besloten om een werkgroep op te richten om hiermee een structurele bijdrage te kunnen leveren aan het welzijn van de mensen in Malawi. Door onze inspanningen heeft de gezondheidszorg daar een enorme vlucht genomen."

WATERPUTTEN ,,In 2018 hopen enkele van ons opnieuw af te reizen naar Malawi om onze broeders en zusters te ondersteunen bij verschillende projecten. Dit zal met name in de omgeving van Thyolo zijn, de thuisbasis voor de gemeente EBC (Evangelical Brethren Church).

Het doel is nog niet honderd procent definitief, maar wij zullen onder andere gemeenschappen ondersteunen met irrigatieprojecten en het herstel van dorpshuizen en onderkomens voor predikanten. Daarnaast hopen wij het veertigjarig bestaan van de kerk te mogen bijwonen en samen met hen te vieren. Daar waar lokale kerken zijn, worden extra voorzieningen gebouwd zoals leslokalen of medische voorzieningen. Daarnaast is er streven om eenzijdig voedsel (mais) af te wisselen met ander voedsel. Dit doen wij door het bouwen van bakkerijtjes/irrigatieprojecten en waterputten. Om het project te bekostigen organiseren wij verschillende acties, voor een breed publiek."