Bekende Nijkerkers in callcenter Het Glazen Huys Nijkerk

NIJKERK Wie dit jaar een plaatje aanvraagt bij Het Glazen Huys Nijkerk, kan zomaar burgemeester Renkema aan de lijn krijgen. Of oud-profvoetballer Michael Dingsdag, Miss Margot Hanekamp of één van de wethouders. Naast vele vrijwilligers zitten er dit jaar namelijk Bekende Nijkerkers klaar om verzoeknummers aan te nemen, in ruil voor een bijdrage voor de goede doelen. Het callcenter is dit jaar ín Het Glazen Huys te vinden.

Laurens Hagens, bekend van zijn dansschool én dansoptreden voor België bij het Eurovisie Songfestival, doet mee. Basisschooldirecteuren Edo Giel (School Holk), Liesbeth Kranenburg (OBS Corlaer) en Margriet van der Ploeg (De Koningslinde) nemen plaats in het callcenter en ook NOV-voorzitter Rob Veltink en goochelaar Ronald Moray zijn er in de actieweek te vinden. Houd de website www.hetglazenhuysnijkerk.nl in de gaten voor het laatste nieuws over de BN-ers.

GOEDE DOELEN Net als bij het landelijke Glazen Huis, kan het publiek in de actieweek van 12 tot en met 17 december elke dag van 8.00 tot 0.00 uur en op vrijdag/zaterdag óók van 0.00 tot 8.00 uur bellen naar 033-2460101 om een verzoeknummer aan te vragen bij Het Glazen Huys Nijkerk. De bijdrage die inwoners, bedrijven en scholen daarvoor betalen gaat naar 4 goede doelen. Lokaal zijn dat de Stichting Leergeld Nijkerk, de Voedselbank en de Dierenambulance. De helft van de opbrengst wordt over deze doelen verdeeld. De andere vijftig procent gaat naar 3FM Serious Request, dat dit jaar met het Rode Kruis aandacht vraagt voor de ruim 900.000 kinderen die jaarlijks wereldwijd overlijden aan een longontsteking.

PRIJZEN Bellers maken ook dit jaar weer kans op mooie prijzen. Zo biedt Bert Nijeboer van TriAV opnieuw een mooie televisie aan als hoofdprijs en is er elke dag een leuke dagprijs te winnen, waaronder een etentje bij Grand Café 't Regthuys in Nijkerk. Dus, doe het voor jezelf en help een ander. Bel 033-2460101 in de actieweek en vraag een plaat aan.