• Archief BDUmedia

Beeldvorming over ontwikkelingen criminaliteit

NIJKERK Tijdens de beeldvorming van de Nijkerkse gemeenteraad wordt donderdag 8 november een informatiebijeenkomst gehouden over openbare orde en veiligheid.

Wijnand Kooijmans

Tijdens de bijeenkomst in het bedrijfsrestaurant in het stadhuis wordt vooral ingegaan ook ingegaan op ondermijning. Algemene doel is de raadsleden inzicht te geven wat in de gemeente Nijkerk speelt als het gaat om openbare orde en veiligheid. Daarbij komt aan bod wat de belangrijkste opgaven zijn waar de gemeente Nijkerk de komende jaren voor komt te staan. Binnenkort wordt de raad het integraal veiligheidsplan voor de jaren 2019 tot 2022 aangeboden.

Eén van de prioriteiten is de aanpak van ondermijning. De laatste jaren wordt steeds duidelijker dat de georganiseerde criminaliteit probeert te infiltreren in de bovenwereld. Dit leidt tot ontwrichting van de samenleving. Specifiek wordt in gegaan hoe deze ondermijnende criminaliteit zich in Nijkerk manifesteert, hoe deze is te herkennen en wat er op lokaal niveau tegen is te doen. De bijeenkomst begint om 20.00 uur.