• Arjen Gerritsma
  • Arjen Gerritsma
  • Arjen Gerritsma

Bedrijven investeren in goede doelen van Het Glazen Huys Nijkerk

NIJKERK Een grote groep enthousiaste ondernemers bezocht dinsdag 1 november de sponsoravond van Het Glazen Huys Nijkerk in 't Regthuys. Na een presentatie met veel nieuwtjes door voorzitter Dennis van den Hoogen en Miss Margot Hanekamp, tekenden de eerste sponsoren voor mooie bedragen voor de vier goede doelen.

In de actieweek van maandag 12 tot en met zaterdag 17 december staat er een extra groot Glazen Huys op het Plein voor 't Regthuys. Nieuw dit jaar is dat niet alleen de dj's in het Huys plaats nemen, maar dat ook het callcenter hierin wordt ingericht. Zo zijn ook de Bekende Nijkerkers die dit jaar één of meerdere uren de telefoon beantwoorden goed in beeld. Er zijn al enkele toezeggingen van BN-ers; het publiek kan tijdens de vierde editie onder meer platen aanvragen bij het college van burgemeester en wethouders en oud-profvoetballer Michael Dingsdag.

DO SOMETHING En er was nog meer nieuws te melden. De aanwezigen kregen een sneak preview van het nummer dat singer-songwriter Gert Zomer aan het maken is voor Het Glazen Huys Nijkerk. Ely Hackmann zocht hem vooraf op met zijn camera. Vanuit zijn studio vertelde Gert hoe hij in nieuwsbeelden inspiratie vond voor het nummer 'Do something' en liet hij alvast een stukje horen.

ZEEHOND De sponsoravond vond plaats op de dag dat Nijkerk in de ban was van de zeehond die in het Nijkerkernauw was gesignaleerd. Dat leverde actuele beelden op van één van de lokale goede doelen - de Dierenambulance - die zich om het dier bekommerde en in actie kwam. De ambulance zelf stond op het Plein. Ook de andere lokale doelen waren vertegenwoordigd bij de sponsoravond: stichting Leergeld Nijkerk en de Voedselbank. Allemaal zijn ze actief in de hele gemeente Nijkerk, ook in Hoevelaken en Nijkerkerveen. De helft van de opbrengst van het Glazen Huys Nijkerk wordt lokaal verdeeld, de andere helft gaat naar 3FM Serious Request.

PAKKETTEN Na al dit verrassende nieuws presenteerde Peter Dirksen de sponsormogelijkheden. Bedrijven bleken tijdens de borrel na afloop van harte bereid te investeren in de goede doelen waarvoor het Glazen Huys Nijkerk zich inzet. De eerste sponsorcontracten werden getekend, unieke veilingitems aangedragen en acties voorbereid. Samen met de enthousiaste crew en vele vrijwilligers, gaat ondernemend Nijkerk voor een mooi resultaat.

Wie de sponsoravond heeft gemist, maar wel een bijdrage wil leveren, kan kijken op hetglazenhuysnijkerk.nl voor de mogelijkheden.