Bach Consort Nijkerk brengt motet van Bach

NIJKERK Na zes goedbezochte concerten in de concertserie van Stichting Bach Consort Nijkerk, vond initiatiefnemer Falco van Loon het tijd voor een nieuwe vocale uitdaging. In het komende concert op zaterdag 18 juni klinkt het motet Jesu, meine Freude; een twintig minuten durend stuk, waarin het koor een afwisseling van virtuoze colloraturen en prachtige koralen in wisselende bezettingen te zingen krijgt. Jesu, meine Freude is een van de zes motetten die Bach schreef.

De keuze van de cantate is ook anders dan vorige keren. Ditmaal straalt de bekende zanger Bas Ramselaar als bassolist in de cantate 82: Ich habe genug. Volgens sommigen is dit misschien wel de mooiste solocantate die Bach ooit geschreven heeft. Ook aan de aanhangers van instrumentale muziek is gedacht. In het hoboconcert in D mineur van Allessandro Marcello zal de jonge en talentvolle barokhoboïste Hanna Lindeijer soleren.

Het zevende concert van Bach Consort Nijkerk vindt traditiegetrouw weer plaats in de St. Catharinakerk aan de Holkerstraat 36 te Nijkerk. De concerten van Bach Consort Nijkerk staan bekend om hun laagdrempeligheid. Na afloop wordt een drankje aangeboden op het plein voor de kerk. Veel concertbezoekers ontmoeten elkaar daar graag en blijven nog even napraten over het concert.

Om 15:30 uur gaat de deur open voor publiek, het concert begint om 16:15 uur. Toegang is gratis, collecte bij uitgang.

Voor meer informatie kijkt u op: www.bachconsortnijkerk.nl.