• Vorig jaar deden er 700 wandelaars mee aan de Avondvierdaagse Hoevelaken.

    Gerrit Steen

Avondvierdaagse verwacht 800 deelnemers

HOEVELAKEN In Hoevelaken gaat binnenkort de Avondvierdaagse voor de 39e keer van start. Van dinsdag 29 mei tot en met vrijdag 1 juni zullen ruim 800 wandelaars op pad gaan voor een wandeltocht van vier achtereenvolgende avonden door Hoevelaken en haar omgeving.

Gerrit Steen

De inschrijving voor deelname aan de Avondvierdaagse is mogelijk op vrijdag 25 mei van 19.00 uur tot 20.30 uur in Dorpshuis De Stuw, De Brink 10a, 3871 AM Hoevelaken. De kosten voor deelname aan de Avondvierdaagse bedragen per persoon 5 euro. Inschrijven op de eerste loopavond kan niet. Houders van wandelboekjes worden verzocht deze op de eerste wandelavond in te leveren op het startbureau bij Angie Methorst.

KLEINHOVEN Net zoals voorgaande jaren begint de Avondvierdaagse op dinsdag. De start van de Vierdaagse is bij sportcomplex Kleinhoven, vanaf het voetbalveld van SC Hoevelaken. Er zijn drie verschillende afstandsroutes uitgezet (5, 10, 15 kilometer).

Gezien het lage aantal deelnemers aan de 15 kilometer, gekoppeld aan de tijd die het kost om de richtingspijlen op te hangen en de volgende dag weer op te halen, is besloten om met ingang van dit jaar de 15-kilometerroutes niet meer uit te pijlen via de bekende pijltjes. Een uitvoerige routebeschrijving en een plattegrond zijn beschikbaar via de website. Bovendien liggen bij het Startbureau geprinte exemplaren per dag klaar om mee te nemen.

INTOCHT Bert van de Bunt, voorzitter van de Avondvierdaagse: ,,We hebben voor de feestelijke intocht op vrijdagavond Door Wilskracht Sterk uit Achterveld vastgelegd. De intocht op de vrijdagavond wordt weer gestart vanaf het Euretco-terrein op de Koninginneweg. Met fanfaremuziek, applaus, bloemen, snoep en cadeaus zullen de wandelaars in één lang lint feestelijk over de Wiekslag en de Brink worden geleid."

START Van de Bunt vervolgt: ,,De starttijden vanaf sportcomplex Kleinhoven zijn als volgt: de 15 kilometer start om 18.15 uur, de 10 kilometer om 18.30 uur en de 5 kilometer om 18.45. Net zoals voorgaande jaren zal ook de EHBO Hoevelaken aanwezig zijn om mensen te helpen die blessures oplopen tijdens de Avondvierdaagse."

VERKEERSREGELAARS Cees Beijer, verantwoordelijk voor inzet van 30 verkeersregelaars: ,,Om alles goed te laten verlopen willen we graag dat deelnemers en belangstellenden via de hoofdingang van het sportcomplex binnen komen. De wandelaars vertrekken vervolgens via de zij ingang aan de Grasmaat. Geen fietsen op het Kerkepad parkeren maar op de parkeerplaats bij de hoofdingang. Tevens raden wij af om met de auto naar het startpunt te komen, fietsers hebben voorrang! Weggebruikers worden dringend verzocht rekening te houden met de Avondvierdaagse en hun rijgedrag daar op aan te passen."

Alle routebeschrijvingen en overige informatie zijn te vinden op de website van de Avondvierdaagse: www.avondvierdaagsehoevelaken.nl.