Aspergefestival in Hoevelaken

Gerrit Steen

HOEVELAKEN De Lions Club Hoevelaken houdt zaterdag 9 mei weer een verkoopactiviteit op de Brink in Hoevelaken waarin de Hollandse Witte Asperge centraal staat. Dit is het zevende jaar op een rij dat de Lions zich actief inzetten met de verkoop van asperges en verwante toebehoren waarvan de netto opbrengst gaat naar de Stichting Hulpdienst Hoevelaken.

Op de Brink worden niet alleen asperges verkocht, maar zijn ook diverse ingrediënten voor een aspergemaaltijd verkrijgbaar zoals beenham en eieren. Verder is er een aspergesoep en zijn er hartige aspergesnacks te koop die ter plaatste ook kunnen worden geproefd. De bekende Hoevelaken culinarist Ruud Jansen ondersteunt dit jaar deze actie op de Brink en zal met de beroemde 'Green Egg' aspergehapjes ter tafel brengen die ter plekke kunnen worden gekocht en genuttigd.

RECEPTEN Ook is het mogelijk om een aspergepakket aan te schaffen met daarin ingrediënten voor een vierpersoon maaltijd. Bezoekers vinden daarin, naast de asperges, ook beenham, eieren, saus en een bijpassende fles witte wijn. Dat alles verpakt in een prachtige robuuste draagtas dat kan worden hergebruikt. In dit pakket zitten ook aspergerecepten van het driesterren restaurant De Librije uit Zwolle, restaurant De Saffraan in Amersfoort en restaurant Salentein in Nijkerk. De Aspergepakketten en andere attributen zijn tevens te bestellen via de website van het Aspergefestival: www.aspergesfestival.nl en bij AH op 1 mei en Jumbo op 2 mei waar bij de gecombineerde Lions en Hulpdienst Hoevelaken stalletjes een geplaatst kan worden.

ASPERGEDINER Dit jaar wordt in samenwerking met hotel-restaurant De Klepperman op zaterdag 9 mei een driegangen aspergediner verzorgd. Couverts zijn te reserveren via de website van het Aspergefestival www.aspergesfestival.nl. Ook hier komt een groot deel van de opbrengst ten goede aan het goede doel dat voor de 2015 actie is gekozen.

HULPDIENST Onder het motto 'Help de Hulpdienst Helpen' hebben de Lions in Hoevelaken besloten om de activiteiten voor dit clubjaar vooral te richten op de Hulpdienst ter gelegenheid van haar 30-jarig bestaan. Er is veel geld nodig om de Hulpdienst te helpen om aan de verandering in zorg en de kwaliteit van ondersteuning die van een dergelijke organisatie wordt verwacht tegemoet te komen. Er is een website opgezet om zowel goede informatie te verschaffen als ook de efficiency van de organisatie te verhogen (www.hulpdiensthoevelaken.nl). De vrijwillige hulpverleners moeten bovendien worden bijgeschoold om aan de veranderingen in de zorg en het beroep dat op vrijwilligers wordt gedaan als gevolg van nieuwe wetgeving goed tegemoet te kunnen komen. En de organisatie verwacht ook haar activiteiten verder uit te zullen breiden nu er door de overheid een groter beroep wordt gedaan op vrijwilligers in het kader van verschaffen van mantelzorg.

Deze Lionsactie wordt mogelijk gemaakt door diverse lokale ondernemers. Meer informatie over activiteiten van Lions Club Hoevelaken op de website www.lc-hoevelaken.nl.

foto Dit jaar gaat de opbrengst van het Aspergefestival naar de Hulpdienst Hoevelaken.