Ajacied Donny van de Beek in callcenter Glazen Huys

NIJKERK In de Europa Leaguewedstrijd tegen Standard Luik gaf hij vorige week nog een prachtige assist aan Anwar El Ghazi, vrijdagavond 16 december geeft hij luisteraars de optimale voorzet voor een donatie aan Het Glazen Huys Nijkerk. Ajax-middenvelder Donny van de Beek (19) neemt plaats van 20.00 tot 21.00 uur voor het goede doel in het callcenter.

Luisteraars kunnen bellen naar 033-2460101 en bij Van de Beek, een veelbelovend Ajax-talent uit Nijkerkerveen, een plaat aanvragen.

Vrijdag 16 december is een dag vol bekende Nijkerkers (BN-ers) in Het Glazen Huys Nijkerk. 's Morgens komt Liesbeth Kranenburg langs. Zij is directeur van de Daltonschool, en ook wethouder Nadya Aboyaakoub neemt plaats. 's Middags neemt Nijkerks 'first lady' Nadja Holstein verzoeknummers in ontvangst, gevolgd door burgemeester Gerard Renkema zelf. Maar de grootste klapper is voetballer Donny van de Beek, die niet alleen in zijn dorp Nijkerkerveen bekendheid geniet, maar in de hele gemeente, ver daar buiten en zelfs internationaal.

Veel inwoners, bedrijven en scholen die in actie zijn gekomen hebben hun cheque volgens de initiatiefnemers van het Glazen Huys al overhandigd, ,,maar er wordt ook nog veel verwacht". Tijdens de actieweek haalt Het Glazen Huys Nijkerk geld op voor drie lokale goede doelen. De Stichting Leergeld, de Voedselbank en de Dierenambulance delen 50 procent van de totaalopbrengst. De andere 50 procent wordt komende dinsdag door de crew naar het Glazen Huis van 3FM Serious Request in Breda gebracht. Daar halen de dj's geld op voor de 'stille ramp' longontsteking, die jaarlijks aan ruim 900.000 kinderen wereldwijd het leven kost.

Het Glazen Huys Nijkerk is gratis te volgen via een livestream op StadNijkerk.nl.