• foto: Henk Brinkman

Afsluiting renovatieproject Koetsendijk

NIJKERK Afgelopen najaar zijn twaalf huurwoningen aan de Koetsendijk ingrijpend gerenoveerd. Met steun van het Impulsplan Gelderse Woningmarkt zijn de huurwoningen nu extra zuinig. Annemiek Traag, gedeputeerde van de provincie Gelderland, onthult de opbrengst op maandag 16 februari. Vanaf 11.30 uur is de ontvangst op Koetsendijk en bezichtiging van het project. Om 11.45 uur is officiële handeling door Annemiek Traag.

IMPULSPLAN De provincie Gelderland geeft de woningcorporaties in Gelderland 70 miljoen euro om ongeveer 10.000 sociale huurwoningen extra duurzaam te kunnen maken. Dit zorgt voor meer werkgelegenheid, minstens 150 extra leerlingwerkplaatsen én een lagere energierekening voor huurders.

De 70 miljoen euro gaat naar circa zestig Gelderse corporaties, één daarvan is WSN. Zij investeert in 2014/2015 ongeveer 1,4 miljoen extra in het verduurzamen van ruim 200 woningen in Nijkerk.

De subsidie maakt deel uit van de investeringsimpuls vanuit de provincie voor het stimuleren van de economie en werkgelegenheid. De subsidie is een extra bijdrage om woningen, die in 2014 en 2015 toch al zouden worden aangepakt, nóg energiezuiniger te maken. Het voordeel is voor onze huurders. Hun energiekosten WSN besteedt blijvend aandacht aan het energiezuiniger maken haar woningen. In 2014 zijn 87 woningen aan de Dennenlaan, Sparrenlaan, Schrassertstraat en Koetsendijk extra verduurzaamd. In 2015 komen er daar nog 116 bij.