• Seniorweb presenteert de mogelijkheden voor het nieuwe seizoen in de bibliotheek.

    Seniorweb Nijkerk

Uittips in en om Nijkerk de komende tijd

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

12 september 2019

Nijkerk

[Aftrap Cultureel en Educatief Seizoen
[19:30-21:30 Frieswijkstraat 97
Wie denk over het volgen van een cursus of workshop kan in de bibliotheek speeddaten. Alles over het cursusaanbod van de VuN, Seniorweb, Bibliotheek, Speelotheek, IVN en KC de Brink is er te vinden. Ook is er een gratis fotografieworkshop van 20.00 tot 21.00 uur en zijn er activiteiten bij de stands. De bezoeker kan zich meteen inschrijven op cursussen, lidmaatschappen en evenementen. De toegang is gratis, vrije inloop. Voor meer informatie: info@bibliotheeknijkerk.nl.

Nijkerk

[Start seizoen Seniorweb
[19:30-21:30 Frieswijkstraat 99
Wie denkt over het volgen van een smartphone-, tablet- of computercursus in een kleine groep of privé les, kan meer informatie winnen bij de stand van SeniorWeb Nijkerk op donderdag 12 september van 19.30 tot 21.30 uur in de bibliotheek tijdens de aftrap van het Cultureel en Educatief Seizoen. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar voor het najaar. Inschrijven is tijdens deze avond mogelijk.

14 september 2019

Nijkerkerveen

[Snuffelmarkt Nijkerkerveen
[11:00 van Rootselaarstraat 7
Een grote snuffelmarkt en de organisatie is in handen van Muziekvereniging Concordia. Nu de inkomsten van de jaarlijkse braderie zijn komen te vervallen, hoopt de vereniging met deze snuffelmarkt het financiële gat op te vullen. Wie verkoopbare spulletjes heeft, kan die inleveren op maandag tussen 19.00 en 20.30 uur en op zaterdagen tussen 10.00 en 12.00 uur bij Dorpshuis Concordia, aan de Van Rootselaarstraat 7. Leden staan klaar om spullen in ontvangst te nemen. Afval kunnen ze niet innemen vanwege stortkosten en witgoed en meubelen niet door de beperkte opslagruimte. Het moeten verkoopbare spullen zijn. De opbrengst komt volledig ten goede aan de muziekvereniging.

18 september 2019

Nijkerk

[Museum Nijkerk bij PCOB
[14:15 Frieswijkstraat 97
De voormalige huisarts Jan Cozijnsen, voorzitter van museum Nijkerk, komt langs op de bijeenkomst van het PCOB. Met behulp van dia's, foto's en voorwerpen laat hij zien hoe het er vroeger in Nijkerk uit zag en hoe het er toeging. Hij heeft een enorme verzameling foto's en dia's van historisch Nijkerk. Zijn ouders, Herman Cozijnsen en zijn vrouw Co Cozijnsen-Petersen, zijn met het maken van foto's begonnen. Veel verhalen en anekdotes die bij de foto's horen, weet hij op ludieke wijze te vertellen. Ook brengt hij deze middag enkele voorwerpen mee uit de verzameling van het museum.

21 september 2019

Nijkerk

[Ambachtelijk Nijkerk
[10:00 Plein
De achtste editie van Ambachtelijk Nijkerk gaat van start. Een creativiteitsmarkt voor iedereen. Op het Plein is van 10.00 tot 17.00 uur een groot aanbod aan kramen met eigen gecreëerde creaties en een aanbod van materialen om zelf mee aan de gang te gaan. Voor kinderen is er een aantal workshops. Wie ook interesse heeft om eigen creaties te tonen, kan contact opnemen met Saskia Huijbregts-Wouters, e-mail sjapkasas@gmail.com of telefoonnummer 06-22464378.

22 september 2019

Nijkerk

[Martin Brand Kerkentour
[19:00 Willem-Alexanderplein 14
Belangstellenden zijn uitgenodigd in De Ark om mee te gaan op Kerken Tour met Martin Brand. Bezoekers worden verrast, kunnen geïnspireerd raken, nadenken en lachen tijdens deze avond vol liedjes, sketches en samenzang. Er zijn geen kosten aan verbonden.

26 september 2019

Nijkerk

[WhatsApp van A tot Z
[14:45-16:30 Frieswijkstraat 99
September staat bij SeniorWeb Nederland helemaal in het teken van WhatsApp. SeniorWeb Nijkerk speelt daarop in met een Digitaal Café. WhatsApp is een populair, gratis programma om met je smartphone onder andere berichten, foto's, video's of andere gegevens te versturen. Velen gebruiken de basismogelijkheden van deze dienst, maar weten vaak niet dat er nog veel meer mee kan. De toegang inclusief koffie of thee bedraagt 5 euro.

Nijkerk

[Lezen en laten Lezen
[19:30-21:45 Frieswijkstraat 99
Professor Arnold Huijgen presenteert in de bibliotheek zijn recent verschenen boek 'Lezen en laten lezen'. Boekhandel Den Hertog organiseert deze avond samen met CGK de Kandelaar, die naar aanleiding van de presentatie een leeskring start. In zeven hoofdstukken bespreekt Huijgen het boek en laat bezoekers op een eerlijke manier onder ogen zien waar het in ons christelijk leven misgaat in de omgang met de Schriften. Maar tegelijkertijd zoekt hij naar een manier waarop iedereen als 21e-eeuwse Europeaan gelovig het woord van God (opnieuw) kunnen ontvangen. De entree is 2,50 euro, kaartjes via Boekhandel Den Hertog of www.bibliotheeknijkerk.nl (agenda).

28 september 2019

Nijkerk

[Jubileum Atletiek Vereniging Nijkerk
[13:30-17:00 uur, Hassemanpad 4
De Atletiek Vereniging Nijkerk viert haar 40-jarig jubileumfeest. Wie goede herinneringen heeft aan vroegere jaren als atleet, trainer of bestuurslid van AVN is van harte welkom dit feest mee te vieren. Meer informatie op www.avnijkerk.nl.

[Gratis najaarsconcert Bach Consort
[16:15, Holkerstraat 36
De RK St. Catharinakerk is het decor voor het tweede concert van Bach Consort Nijkerk dit jaar. De gratis concerten trekken al meer dan vijf jaar ruim 450 bezoekers uit Nijkerk en omstreken.