• Film en lezing The Greatest Showman.

    The greatest showman

Dit is er de komende week te doen in Nijkerk

NIJKERK Stad Nijkerk plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het onderstaande te doen. De volledige lijst met activiteiten is dagelijks te vinden in onze online agenda.

9 oktober 2019

Nijkerk

[Jubileumviering 100 jaar HSN
[19:00 Holkerstraat 1
De Hervormde Schoolvereniging te Nijkerk (HSN) bestaat dit jaar 100 jaar en viert dat met een jubileumdienst in de Grote Kerk.

[Job
[20:00 Venestraat 44
Dr. Ad van Nieuwpoort, predikant in Bloemendaal, houdt in de Kruiskerk een inleiding over het Bijbelboek Job. Van Nieuwpoort is bekend van zijn eerste boek (1997) 'De kleine Mensengod, de Bijbel kan ons nog meer vertellen'. Entree 4 euro.

Hoevelaken

[Film Stan & Ollie
[19:30 Sportweg 25
Stan en Ollie, beter bekend als Laurel and Hardy, is het grootste komische duo dat de wereld en Hollywood gekend heeft. Steve Coogan en John C. Reilly vertolken de rollen van deze legendarische iconen in de film die wordt vertoond in De Kopperhof. Kaarten kosten 7 euro, inclusief koffie/thee. Tickets via de website of bij de bibliotheek in Nijkerk/Hoevelaken.

10 oktober 2019

Hoevelaken

[Lezing over razzia in Putten-oktober 1944
[14:30 Sportweg 25
Tijdens de PCOB - bijeenkomst, die wordt gehouden in de zaal van het gebouw 'De Stoutenborgh' aan de Sportweg, geeft de heer E. de Graaf uit Putten, oud-voorzitter van de 'Stichting Oktober 1944' een lezing en presentatie over de razzia die in 1944 in Putten plaatsvond.

Nijkerk

[Film en lezing The Greatest Showman
[19:00 Frieswijkstraat 99 99
De VUN en de Bibliotheek Nijkerk verzorgen de film 'The Greatest Showman, het fascinerende levensverhaal van Phineas Yaylor Bernum. Franky Stardust, onder meer zanger en entertainer, geeft tijdens een lezing een kijkje in de keuken van de entertainment business in Nederland. Combinatieticket voor lezing + film: 12,50 euro, los ticket film 7 euro, los ticket lezing 7,50, euro. Tickets bij de Bibliotheek of via www.bibliotheeknijkerk.nl.

11 oktober 2019

Nijkerk

[Tweede avond Schepping versus Evolutie
[19:30 Venestraat 44
Is de aarde in zes dagen geschapen? Was er een oerknal? Hoe zit het met evolutie en de bijbel? Bezoekers kunnen in de Kruiskerk in gesprek met een wetenschapper over schepping en evolutie. Inloop vanaf 19.30 uur.

[Avond met Vrouwencoach Jo-Anne van de Bor
[20:00 Frieswijkstraat 99 99
Vrouwencoach Jo-Anne van de Bor komt naar de bibliotheek van Nijkerk. Zij begeleidt vrouwen bij hun zwangerschap, bevalling, het verwerken van bevallingstrauma's en bij het moederschap in het algemeen. De bijeenkomst duurt tot 22.00 uur. Aanmelden via www.bibliotheeknijkerk.nl.

12 oktober 2019

Nijkerk

[Ontbijt voor het goede doel
[8:15 Hoefslag 132
Jong en oud is welkom bij het ontbijt dat georganiseerd wordt door missie4risala. Inloop is tussen 8.15 en 9.45 uur. Aanmelden kan tot en met 10 oktober via mirandavandeveen@live.nl of 06-10721927.

[Bridgen voor het goede doel in Nijkerk
[9:30 ds. Kuypersstraat 1
De serviceclub Inner Wheel organiseert een bridgedrive, met hapjes en drankjes en een lunch van eigengemaakte gerechten. De opbrengst van de bridgedrive is voor goede doelen: onder andere wees- en kindertehuizen in Oekraïne en Kenia. Behalve dat steunt Inner Wheel doelen in Nijkerk. De bridgedrive kost 30 euro per persoon. Aanmelden via iiw.nl.nijkerk@gmail.com.

[Tweedehands kinderkledingbeurs SmallSmall
[13:00 Holkerstraat 36
Tijdens de najaarseditie van de tweedehands kinderkledingbeurs SmallSmall is er een ruime voorraad aan jongens- en meisjeskleding van maat 68 t/m maat 152. Een deel van de opbrengst is bestemd voor de stichting 'Vrienden van Judah Mahama', voor een kwetsbare groep kinderen en jonge vrouwen in Ghana. De toegang is gratis. De beurs duurt tot 16.00 uur. Mail: kkbsmallsmall@hotmail.com. Info: www.facebook.nl/kkbsmallsmall.

[Zaterdagmiddagmuziek met orgel en trompet
[16:00 ds. Kuypersstraat 2
Er is is weer een concert in de serie zaterdagmiddagmuziek in De Fontein. Dit keer bespeelt Hugo van der Meij het orgel en de piano. Hij brengt samen met Pascal van de Velde, die op de trompet speelt, verschillende muziek stukken ten gehore. De kerk is open vanaf 15.30 uur. De toegangsprijs is 8 euro, inclusief een consumptie. Tot en met 14 jaar is de toegang gratis.

Hoevelaken

[Taartbakwedstrijd en Toneelvoorstelling
[10:00 Meerveldlaan 22
De Bibliotheek in Hoevelaken is 50 jaar en dat wordt gevierd met een grote taartbakwedstrijd. Het is de bedoeling dat je de taart thuis bakt en decoreert en naar de bieb brengt. Tijdens het juryberaad is er om 11.00 uur een optreden door toneelvereniging Het Gebeuren. Meer informatie en opgeven via www.bibliotheekhoevelaken.nl.

[Repairclub Hoevelaken bijeen
[14:00 De Brink 10
De Repairclub komt weer bijeen. Kosten drie euro per apparaat, inclusief koffie. Voor informatie: e-mail naar repairclub@xs4all.nl.

13 oktober 2019

Nijkerk

[Zondagmiddag winterseizoen: Theetijd
[15:00 Frieswijkstraat 99 99
Op elke eerste oneven zondag in de maand tijdens het winterseizoen (oktober tot en met maart) wordt Theetijd georganiseerd door Sigma, UVV en de Bieb. Lekker informeel een babbeltje met koffie of een spelletje doen.

14 oktober 2019

Nijkerk

[Walk & Talk Nijkerk; 'Pitch'
[9:30 Frieswijkstraat 99
Hoe vertel jij kort en krachtig welke baan je nou echt zoekt? Dat hoor je bij Walk&Talk, dé maandelijkse koffiepauze voor werkzoekenden bij de Bibliotheek. Lotje Vis, van loopbaanadviesbureau WERKaanWERK in Epe (www.werkaanwerk.nl), geeft tips en handvatten om een korte presentatie te maken van jezelf. Deelname is gratis, koffie of thee ook.

15 oktober 2019

Nijkerk

[Lezing Sterven voor Springlevenden
[19:30 Frieswijkstraat 99 99
Op luchthartige wijze geeft Willeke Jansen deze avond een andere kijk op sterven. Het bijwonen van deze lezing kost 5 euro, aanmelden kan bij de bibliotheek of via de website www.bibliotheeknijkerk.nl. Een samenwerking met Sigma en de Bibliotheek Nijkerk.

16 oktober 2019

Hoevelaken

[Herfstig vogelvoederhuisje maken
[10:00 Meerveldlaan 22
Een creatieve workshop i.s.m. Groei & Bloei Nijkerk/Hoevelaken. 's ochtends voor volwassenen en 's middags voor kinderen. Meedoen kost 5 euro, aanmelden kan via www.bibliotheeknijkerk.nl. Vol=vol.