Actie ondergoed van Stichting Tsjernobyl Kinderhulp

NIJKERK De Nijkerkse StichtingTsjernobyl Kinderhulp is al 21 jaar bezig om diverse projecten te ondersteunen in het Rampgebied van Tsjernobyl in Belarus. Ze hebben van alles al gebracht zoals, medicijnen, verbandmiddellen, kleding, voedselpakketten en gereedschappen. Ondergoed hebben ze nooit meegenomen; gebruikt ondergoed dat ze kregen ging weg voor de poetslappen.

,,Afgelopen jaar hebben we voor het eerst nieuw ondergoed gekocht in Kosava ( Belarus) voor de bewoners van de inrichting, tegen woordig kunnen we bijna alles kopen in Belarus. In de inrichting wonen nu 273 (maximaal driehonderd) bewoners. Voor de eerste honderd mensen hebben we nieuw ondergoed en nachtkleding ter plaatse kunnen kopen dank zij sponsoren. We hebben nog tweehonderd ewoners te kleden met vijfmaal een zet ondergoed en twee keer nachtkleding."

Ook voor de blindenorganisatie (driehonderd volwassenen en kinderen) willen ze proberen om ondergoed en nachtkleding ter plaatse te kopen.

Op 28 april vertrekt de Nijkerkse Stichting weer naar Belarus om hulp te verlenen in de vorm van ondergoed voor Kosava en voedselpakketten voor de Blinden organisatie in Ivatcevichi, deze worden terplaatse gekocht en uit gedeeld aan de mensen. ,,Door ter plaatse voedselpakketten te kopen, hebben we geen problemen bij de grens en steunen de lokale economie."

Helpen kan met een gift op NL90 ABNA 0401144380. Meer op www.tsjernobylkinderhulpnijkerk.nl.