• Nicole Peek

4Kids speelt de Tovenaar van Oz

HOEVELAKEN Wie kent het beroemde stuk De Tovenaar van Oz niet? Met z'n vrolijke muziek en bijzondere karakters. Dit jaar brengt 4Kids uit Hoevelaken dit stuk op vrijdag 1 en zaterdag 2 april ten tonele in Dorpshuis De Stuw. Het is alweer het negende jaar dat 4Kids een toneelstuk heeft gerepeteerd en dat nog steeds onder de bezielende leiding van regisseuse Els Groosjohan.

Gerrit Steen

,,Dit jaar een stuk vol vrolijkheid en live muziek dankzij de medewerking van een aantal muzikanten", aldus een enthousiaste regisseuse. ,,Het belooft wederom een adembenemende en spannende voorstelling te worden mede dankzij de schitterende kostuums en hoeden.´´

Ze vervolgt: ,,Over de Tovenaar van Oz, naar het boek van L. Frank Baum: Dorothy woont met haar hondje Toto in Kansas in Amerika bij haar tante Emma en oom Henry. Door een wervelwind komt ze terecht in een wonderbaarlijke wereld. Door de Knabbelaars en de Goede heks van het Noorden wordt Dorothy op weg gestuurd naar de Tovenaar van Oz. Die zal haar vast terug kunnen brengen naar tante Em en oom Henri. De weg naar Smaragden Stad, waar de Tovenaar van Oz woont, is geplaveid met gele bakstenen en beslist niet zonder gevaren. Onderweg ontmoet ze de Vogelverschrikker, de Blikken Houthakker en de Laffe Leeuw. Samen gaan ze op weg naar de Tovenaar van Oz. Het blijkt een enorm avontuur te worden."

KAARTEN De voorstelling De tovenaar van Oz is op vrijdag 1 april en zaterdag 2 april in Dorpshuis De Stuw in Hoevelaken. De voorstelling duurt ruim een uur en begint op vrijdag om 19.00 uur en op zaterdag om 15.00 en 19.00 uur. De toegangskaartjes kosten 8 euro per stuk. Kaarten zijn te koop bij Grand Café De Haen of via www.4kidstheater.nl.