• Vital 4 Skool

​Corlaer​ ​College heeft een gezonde kantine

NIJKERK Het​ ​Corlaer​ ​College​ ​heeft​ ​een​ ​nieuwe​ ​schoolkantine.​ ​Met​ ​deze​ ​kantine​ ​wil​ ​de middelbare​ ​school​ ​haar​ ​leerlingen​ ​een​ ​gezonder​ ​aanbod​ ​in​ ​de​ ​kantine​ ​aanbieden. ,,Wie​ ​gezond​ ​eet​ ​presteert​ ​immers​ ​beter",​ ​aldus​ ​Arend​ ​Smit,​ ​rector​ ​van​ ​het​ ​Corlaer College.

De nieuwe kantine opende tegelijkertijd met het nieuwe schooljaar. ,,We willen met deze kantine een plek voor onze leerlingen creëren waar zij zich thuis voelen. Verder willen we ze gezonde en lekkere producten aanbieden", aldus Smit.

Het Corlaer College heeft de schoolkantine volledig uitbesteed aan Vital 4 Skool. Deze schoolcateraar faciliteert leerlingen met een 'Lekker en Vers' aanbod. Dagelijks worden er verse broodjes gemaakt en middels een stoplichtmethode weten leerlingen of iets goed of minder goed is. De Richtlijnen Gezondere Kantines van het Voedingscentrum worden volledig nageleefd. ,,Wij zijn ontzettend blij met de samenwerking met Vital 4 Skool. Zij nemen de zorg voor de kantine van ons uit handen. Ze informeren leerlingen maar lezen ze niet de les. Ze bereiden gezonder eten gewoon zo goed dat je de keuze vanzelf maakt. Ook de leerlingen zijn erg enthousiast."

Het Voedingscentrum heeft de Richtlijnen Gezondere Kantines in 2014 ontwikkeld met criteria voor school- en sportkantines en bedrijfsrestaurants. In de Richtlijnen zijn drie niveaus gedefinieerd: Brons, Zilver en Goud. Het Voedingscentrum deelt schalen uit aan scholen die aan de richtlijnen voldoen. Het Corlaer College hoopt met Vital 4 Skool als partner een van de schalen te bemachtigen.