• Willemien van Putten heeft haar secretariaatsfunctie bij Hulpdienst Hoevelaken neergelegd.

    Gerrit Steen

´Moeder van de Hulpdienst´ Willemien van Putten stopt als bestuurslid

HOEVELAKEN  Na zich 31 jaar lang met hart en ziel ingezet te hebben voor de Hulpdienst Hoevelaken, heeft Willemien van Putten haar secretariaatsfunctie neergelegd. Tijdens de vrijwilligersavond van de Hulpdienst op 11 mei 2016 werd ze door voorzitter Lenske Jonker in de bloemetjes gezet en kreeg ze een fraai afscheidsboek overhandigd, met bijdragen van vrijwilligers die haar bedankten voor het vele werk dat ze als bestuurslid heeft gedaan bij 'haar' club.

Gerrit Steen

,,Je gaat stoppen, maar gelukkig ga je ons niet verlaten´´, zei Lenske Jonker in haar toespraak. ,,Daar zijn we heel blij mee, want ik zie jou, en velen met mij, als de moeder van de Hulpdienst. De Hulpdienst is jouw 'kindje'. Je hebt dat kindje geboren zien worden en al die jaren geholpen om groot en volwassen te worden. Ruim dertig jaar lang en dat is geen kleinigheid. Ik ben je ontzettend gaan waarderen in de wijze waarop je je hebt ingezet voor de Hulpdienst. Je bent enorm gedreven en kenmerkend voor jou is je mentaliteit van 'niet zeuren, maar aanpakken'.

Je bent positief en oplossingsgericht, een bemiddelaar bij uitstek. Je kunt met iedereen samenwerken en ook in lastige tijden die samenwerking behouden."

AMBASSADEUR  Voorzitter Jonker vervolgde: ,,Je bent kleurrijk en je hebt je eigen stijl. Als je een presentatie houdt over de Hulpdienst, weet je dat zo boeiend te doen, dat de mensen een levendig beeld krijgen van wat de Hulpdienst inhoudt. Iedereen kent je gedichtjes en je potjes jam. Je gaat je functie als secretaris van de Hulpdienst neerleggen, maar gelukkig blijf je als vrijwilligster bij ons en mogen we gebruik maken van jouw ervaring en contacten, ook in je nieuwe rol als ambassadeur van de Hulpdienst."

IMKER  ,,Ik blijf mijn eigen mensen gewoon bezoeken, maar ik zou ook wel contacten willen leggen en/of onderhouden bij mensen die ons nodig hebben. Ik zie wel wat er op mijn pad komt, het was in elk geval fijn om met en voor jullie te werken en me in te zetten", aldus Willemien van Putten.

Ze heeft nu ook wat meer tijd om zich met de hobby van haar man Jan bezig te houden: ,,Jan is imker geworden en ik help hem er vaak bij. We hebben goede contacten met het Van Lodenstein College in Hoevelaken. De school wil daar graag als lesmateriaal een of twee bijenkasten hebben, zodat de leerlingen kunnen zien hoe bijen leven. Sinds het voorjaar geven we theorielessen. Ontzettend mooi om te doen." De functie van Willemien van Putten bij Hulpdienst wordt overgenomen door Toos Righarts, die al enige tijd deel uitmaakte van het bestuur.

HULP Tijdens de vrijwilligersavond werd ook afscheid genomen van Barbara Riemersma, die door het aanvaarden van een baan niet meer voldoende tijd kon vrijmaken voor haar bestuurswerk.

De vrijwilligershulp is een aanvulling op de zorg van familie, burenhulp, dagopvang en thuiszorg. Boodschappen doen, klussen in huis, oppassen en helpen bij de financiën bijvoorbeeld.