Lokaal lezersnieuws

Eerste schop in de grond voor Groen Schoolplein Aeres Nijkerk

- NIJKERK - Het moment was eindelijk daar, afgelopen vrijdag was de officiële aftrap met de hovenier en onze mbo-studenten die het schoolplein gaan omtoveren tot een Groen Schoolplein.

Speciale onderscheiding voor Opkikker ambassadeur Thijs Zwarts uit Nijkerkerveen.

Thijs Zwarts uit Nijkerkerveen heeft afgelopen zondag, samen met zijn ouders en broer en zus, kunnen genieten van de speciale Ambassadeursdag in Attractiepark Slagharen. Deze dag werd hen aangeboden door Stichting Opkikker.

Heb jij ook een lichamelijke beperking?

Je zit in een rolstoel of hebt een lichamelijk beperking en bent (jong) volwassen. Hoe kom je in contact met mensen die zelf weten hoe dit is? Op donderdag 6 juni heb je deze mogelijkheid.

Hoevelaken in actie voor AED-apparaten

De Lions Club Hoevelaken organiseert nog tot en met zaterdag 18 mei een Asperges Festival. In een actie-Pop Up Store worden aspergepakketten en het asperge-diner verkocht. Dit goede doelen diner wordt 18 mei bij Fletcher De Klepperman gehouden.

Albert Heijn schoolvoetbaltoernooi Hoevelaken

Woensdagmiddag 22 mei vindt op het sportcomplex van sc hoevelaken het schoolvoetbaltoernooi plaats.

Het toernooi is van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Alle 5 de basisscholen van Hoevelaken doen hieraan mee.

Zowel jongensteams als meisjesteams.

Jongeren hebben EHBO diploma behaald

Afgelopen donderdag hebben Lianne van Manen en Norah Slikker van het Jeugd Rode Kruis hun volwassen EHBO-diploma gehaald. Op deze avond waren er twee dames van de Lotus die allerlei verwondingen speelden. De jongeren van het Jeugd Rode Kruis hebben deze dames elke keer weer goed geholpen.

Extra koffieconcert Wouter Harbers wegens grote belangstelling

Samen met violist Robert Cekov geeft pianist Wouter Harbers op 27 mei zijn tweede gratis koffieconcert in Kasteel De Vanenburg in Putten. Vanwege de grote belangstelling is het ochtendconcert al volgeboekt. Daarom herhalen Wouter en Robert het programma ’s middags, vanaf 14:30 uur.

Nieuwe AED op Ark in Nijkerk

De bewoners van het appartementencomplex Residentie Rijnsigt, Ark 2 t/m 26 in Nijkerk, hebben op eigen initiatief een AED-apparaat aangeschaft.

Een aantal bewoners heeft ook een reanimatie/AED instructie cursus gevolgd. 

Mantelzorgcafé: omgaan met psychische problemen

Maandag 20 mei is er weer een mantelzorgcafé bij Restaurant  Prins Heerlijk aan de Oranjelaan, inloop vanaf half 3.  Ditmaal zal Marianne de Leeuw van GGz Centraal iets vertellen over hoe je kunt omgaan met mensen die psychische problemen hebben.

Pagina's