Vandaag geen column...

Zin noch inspiratie om een verhaal te schrijven. Waarom niet? Daarom niet! Schrijf zelf maar een verhaal. Genoeg onderwerpen in deze gemeente, elke week weer. De zondagopenstelling van winkels. Als je alleen al weet wat daarover op sociale media, zoals Facebook en twitter, wordt geschreven, dan zijn er in Niekark genoeg schrijvers met een mening. Laat een van die gasten maar eens een column verzorgen in de Stad Nijkerk. Of ik nog wat zou willen schrijven over de zondagopenstelling? Nee, dank je feestelijk. De commotie waait heus wel over. Kwestie van tijd. Je hebt nu eenmaal mensen die er geen probleem mee hebben om op zondag te winkelen en je hebt mensen die naar de kerk gaan. Laat ze. Dat bijt elkaar toch niet? Over een poosje heb je kerkgangers die nog gauw even een rolletje King of Mentos (het geëigende 'kerkvoer') bij de supermarkt kopen alvorens ter tempel te gaan. Wedden? Politici die tegen de opening van winkels op zondag zijn en die wel in het buitenland een halve of zelfs hele marathon gaan lopen op de Dag des Heeren. Mag dat wel? U hoort mij het woord 'hypocriet' niet noemen, maar het kwam wel bijna uit mijn mond, eerlijk is eerlijk. Nee, deze week maar eens geen column. Niekark kan best zonder. Hoeft wethouder Klein ook niet beducht te zijn dat ze weer eens met scherpe bewoordingen wordt gefileerd omdat ze persberichten de wereld in stuurt die kant noch wal raken en niet van te voren met betrokkenen, partijen waar ze zo graag mee aan tafel zit, althans dat zegt ze, worden gecommuniceerd. Wat is dan het nut van een communicatiemedewerkster bij de gemeente? De eerste bezuiniging op personeelskosten is dus al weer gevonden. Zo makkelijk is dat. Daar kunnen we dus gewoon zonder.

Waarom zou ik de lolbroek uithangen en het nieuwe zwembad op industrieterrein Spoorkamp 'De Meurende Waterkip' noemen? Zeker weten dat ik met deze naam kans maak als er een prijsvraag voor een nieuwe zwembadnaam wordt uitgeschreven. Maar ik heb er geen zin in. Deze week maar eens geen column.

Of moet ik soms weer over de Mooiste Toren van Nederland beginnen? Er was toch een comité dat onze trots in de LED-verlichting zou gaan zetten? Nooit meer wat van gehoord. Ook geen onderwerp om over te schrijven dus. Ik neem aan dat de 'meisjes' van K3 nog wel zullen beginnen over het beter aanlichten van onze Toren. Zij zijn het immers gewend om in de schijnwerpers te staan en ze willen Niekark graag op de kaart zetten, niet dan? Maar om daar een column over te gaan schrijven, nee, dat niet.

Over asielzoekers en vluchtelingen is ook al genoeg geschreven. Niekark zal ze met open armen ontvangen. Sporthallen Watergoor, Strijland en Corlaer kunnen zo aan hun bestemming worden onttrokken en volgezet worden met bedden. Catering? Regelen we! WiFi? Maar natuurlijk!

De ligweide van Bad Bloemendal is een prima speeltuin voor ontheemde kinderen. Maar om daar een column over te gaan schrijven. Misschien zou de doordeweekse openstelling van de Niekarkse kerken en moskeeën een onderwerp zijn. Daar kan dan zes dagen per week onderdak worden geboden aan asielzoekers en vluchtelingen. Maar daar hoef ik ook niet over te schrijven. Immers, op zo'n lumineus en menslievend idee zullen de dominees, pastoors en imams toch zelf wel komen......

Cactus.