Historie

HOEVELAKEN De provincie Gelderland herdenkt de Tweede Wereldoorlog en viert 75 jaar vrijheid in 2019 en 2020 onder de noemer 'Gelderland Herdenkt – 75 jaar vrijheid'. De Walter Strang Foundation uit Hoevelaken heeft in dit kader plannen gemaakt om een 'Liberation Tour' te organiseren naar Canada. Belangstellenden kunnen zich hiervoor aanmelden.
NIJKERK Bijna 2,5 duizend monumenten ontvangen dit jaar instandhoudingssubsidie van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Eigenaren van deze monumenten kunnen daarmee in de komende zes jaar 'sober en doelmatig' onderhoud uit laten voeren. De Rijksdienst keurde de subsidieaanvragen vorige week maandag goed.
Advertorial
HOEVELAKEN Hoflake Optiek uit Hoevelaken heeft als een van de eerste optiekwinkels in Nederland de high tech meetmethode Visioffice X in huis gehaald.
NIJKERK Voor het eerst sinds lange tijd kunnen Nijkerkers en andere belangstellenden het Nutsgebouw aan de Kleterstraat tijdens Open Monumentendag, op 14 september, van binnen bewonderen.
Advertorial
NIJKERK Als specialist op het gebied van installatietechniek viert Meddens & Van Ree Installatietechniek BV 25 oktober haar 20-jarig jubileum.
Advertorial
NIJKERK Voor de tweede keer organiseert Nautilus Healthclub het Fit&Fun project, een programma voor kinderen van 4 tot 14 jaar om af te vallen en...