• Cynthia van den Bor schiet de 2-0 binnen (foto: Ron Stuveling)

    Ron Stuveling

Zuinige overwinning Sparta Nijkerk VR1

07-12-2015, 16:00 | Lezersnieuws | Hans Stam

Na een voetballoze periode van 2 weken moest Sparta Nijkerk de positieve flow weer op zien te pakken tegen hekkensluiter Barneveld VR1. De heenwedstrijd in september werd met moeizaam voetbal met 4-1 gewonnen, deze keer was het niet veel anders.

Het begin van de wedstrijd was hoopvol met een paar mooie aanvallen en dito kansen, maar naarmate de eerste helft vorderde werd het spel steeds slordiger en zocht Sparta Nijkerk te veel de duels op. Toch waren er voldoende kansen om de score te openen, maar het vizier van de Spartanen stond niet op scherp. Barneveld kon niks anders dan tegenhouden, kwam niet 1 keer voor het doel van de Spartanen, maar wist wel de nul te houden tot de rust. Ruststand 0-0.

Opdracht voor de tweede helft was om de rust te bewaren en niet te geforceerd op zoek te gaan naar een doelpunt, in de overtuiging dat dit doelpunt toch wel zou vallen. Met een viertal omzettingen, waarbij Milou van Amerongen en Elvira Dokter na lange afwezigheid hun rentree maakten, probeerde Sparta Nijkerk meer de ruimte via de zijkanten te benutten. Dit leverde in de 67e minuut een corner op, die knap uit de draai binnen werd geschoten door Kataline Hiensch. De bevrijdende 1-0 was een feit en ook de 2-0 liet niet lang op zich wachten. Cynthia van den Bor plaatste de bal met buitenkantje rechts strak in de hoek, waardoor de Barneveld keepster volstrekt kansloos was. De eindstand van 2-0 was een zeer magere afspiegeling van de wedstrijd, waarin Sparta Nijkerk misschien wel 80% balbezit had, maar de 3 punten kunnen weer bijgeschreven worden in de race om de bovenste plaatsen.

Na de bekerwedstrijd van 12 december tegen DSV'61 VR1, thuis om 12:15 uur op de Ebbenhorst, zal de competitie na de winterstop weer hervat worden op zaterdag 30 januari met de inhaalwedstrijd tegen koploper SDC Putten VR1.