• Angelfish op Bonaire

    Luke
  • Zeepaardje in Kroatie

    Luke

Zomervakantie en Scubaduiken - haal je vaardigheden op

24-04-2019, 21:33 | Lezersnieuws | Luke

Heb je jou vakantieplannen voor de zomer al gemaakt? Ga je naar een mooie scubaduik locatie en kriebelt het om (weer) te gaan duiken? Maar hoe zat dat ook weer? Als je al gebrevetteerd bent maar al langere tijd niet hebt gedoken is het verstandig om je vaardigheden weer op te halen. Trimmen, masker klaren, set opbouwen, benodigdheden, lucht, dalen en opstijgen. Deze, en meer vaardigheden die, als je ze niet goed beheerst, het duikplezier enorm kunnen beïnvloeden. En ongeacht je ooit behaalde brevet, als je langere tijd niet duikt, vergeet je soms hoe het was. Daarnaast is het zonde om de eerste duiken op je vakantie bezig te zijn met het ophalen van je vaardigheden. Die tijd kun je beter besteden aan kijken naar de prachtige natuur om je heen.

Niets is er vervelender dan wanneer je een duik aan het maken bent, en dat zeepaardje of die prachtige kokerworm verdwijnt in een stofwolk van zand. Helemaal als je zelf de oorzaak van die stofwolk blijkt te zijn. Of je bent heerlijk aan het zwemmen als je bemerkt dat je steeds minder diep gaat. Wat moet je ook weer doen?

Duikvereniging Nijkerk biedt je de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding je scubaduikvaardigheden weer op te halen. Een divemaster of instructeur gaat samen met jou eerst in het zwembad en daarna in het buitenwater de basisvaardigheden doornemen en oefenen. Het maakt daarbij niet uit bij welke organisatie je ooit gebrevetteerd bent. De essentie van het duiken is gelijk. Samen wordt er gekeken naar de vaardigheden die het minste of het meeste oefening behoeven. Allemaal er op gericht dat je op je vakantie gelijk kunt gaan genieten.

Ook kun je, tegen een kleine vergoeding en op afspraak, samen met een ervaren duiker kennismaken met perslucht onder water. Je kunt dan beoordelen of scubaduiken iets is om tijdens je vakantie te doen.

Heb je interesse, wil je meer weten? Neem dan contact op met Duikvereniging Nijkerk. Op onze website www.duikverenigingnijkerk.nl vind je ons contact formulier of stuur een mail naar secretariaat@duikverenigingnijkerk.nl. Ook kun je een keer langskomen op vrijdag avond. Tot en met 21 juni trainen wij tussen 21:00 en 22:00 in het Jaap van der Krol zwembad in Nijkerk. Vraag dan even naar iemand van de duikvereniging. Bezoek ook onze facebook pagina www.facebook.com/DuikverenigingNijkerk/.