Watergoor wanhoopt niet

16-11-2017, 23:20 | Lezersnieuws | Mark Kloostra

De zaalvoetballers van Watergoor 1 hebben woensdagavond in Putten met 4-2 verloren van de plaatselijke SV. Het was de vierde nederlaag op rij voor Watergoor, dat de competitie buitengewoon goed was begonnen met de volle buit van zes punten uit twee duels, maar inmiddels is afgezakt naar de negende plaats op de ranglijst.

Van paniek is volgens verdediger Robert van Dasselaar echter geen sprake: "De vier ploegen waarvan we hebben verloren staan in de top vijf, dus dat zij een maatje te groot zijn, is geen schande. Vorig seizoen speelden we nog een klasse lager, hè?"

Wat opvalt is dat de Nijkerkers alle doordeweekse wedstrijden verloren, maar wanneer deze statistiek ter sprake komt schiet Van Dasselaar in de lach. "Houd maar op, want straks moeten we naar de mental coach. Vorig seizoen was het ook al een dingetje, maar het is natuurlijk toeval. We spelen liever op vrijdag, maar we spelen met dezelfde spelers, dus dat is geen excuus. We moeten er wel snel vanaf".

Dat Watergoor niet goed genoeg zou zijn voor dit niveau, doet Van Dasselaar af met "scorebordjournalistiek". "We zijn alleen tegen de koploper overklast, dus we gaan echt wel weer wedstrijden winnen. De komende twee wedstrijden zijn er op papier winstkansen voor ons, dus dan gaan we zien waar we staan. Die spelen we trouwens op vrijdagavond, dus daar kan het niet aan liggen", besloot hij met een knipoog.