• Voor altijd Jong

    Kinderboekenweek 2016

Voor altijd jong!Opa's en oma's staan centraal tijdens de Kinderboekenweek

22-09-2016, 11:10 | Lezersnieuws | Bibliotheek Nijkerk

Ze nemen je mee op stap, hebben altijd wat lekkers klaarstaan en zijn altijd blij om je te zien: Opa's en oma's. Tijd om ze in het zonnetje te zetten tijdens de Kinderboekenweek, van 5 t/m 16 oktober 2016. Het thema is dit jaar 'Voor altijd jong!' In de Kinderboekenweek organiseert de Bibliotheek Gemeente Nijkerk leuke activiteiten voor kinderen en hun grootouders. Vaders en moeders zijn natuurlijk ook welkom.

Kinderboekenweek in de Bibliotheek Nijkerk

Opa's en oma's zijn met hun kleinkinderen hartelijk welkom in de Bibliotheek Gemeente Nijkerk. Zij kunnen samen deelnemen aan een workshop gedichten schrijven op 5 oktober om 14.00uur in &/entree - Bibliotheek Nijkerk of op dezelfde dag vanaf 14.30 uur komen schaken in Bibliotheek Hoevelaken. Op 12 oktober kan er in Bibliotheek Nijkerk worden voorgelezen door de Opa's en Oma's vanaf 15.00 uur. In de avond is er in Bibliotheek Nijkerk vanaf 19.30 een lezing 'Kracht van poëzie' van Hans en Monique Hagen voor ouders, leerkrachten en geïnteresseerden. Voor de lezing kunt u zich aanmelden via educatie@bibliotheeknijkerk.nl . Aanmelden is niet verplicht.

Kom ook naar de Bibliotheek voor het gratis magazine 'Voor altijd Jong', vol leuke tips, activiteiten en weetjes voor kinderen en (groot)ouders. Daarnaast is het nieuwe BIEB-magazine gratis verkrijgbaar, met vele (voor)leesverhalen en -tips voor en door kinderen en hun ouders.

Landelijk kinderboekenfeest

De Kinderboekenweek is een landelijk evenement met een jaarlijks wisselend thema. Dit jaar hebben alle activiteiten en boeken te maken met het thema 'Voor altijd Jong'. Benieuwd naar wat er landelijk te beleven is tijdens de Kinderboekenweek? Kijk eens op www.kinderboekenweek.nl/activiteiten.