• Vreugde alom!

    Alexander Gijsen

Volta levert dapper strijd tegen overmacht van Surf

11-02-2019, 18:06 | Lezersnieuws | Alexander

Na de klinkende overwinning van vorige week tegen de grote concurrent Blauw/wit, moest Surf Heren 1 afgelopen zaterdag die lijn weer doorzetten. De vanzelfsprekende 4-0 moest nog wel verdiend worden en daarom had de coach vandaag weer vier frisse nieuwe spelers ingezet.

De eerste set was tegenstander Volta nog wat slaperig op het vroege tijdstip, maar boden toch tot 10-10 nog wat tegenstand. Maar daarna was het verzet alweer snel gebroken. Surf speelde wat slordig en Volta bleef wel tot op het bot gemotiveerd, maar toch stond er al snel 25 – 17 op het scorebord. Ondanks de ruime overwinning, baalde coach Middelkamp behoorlijk van het feit dat er maar liefst 3 aanvallen ruim ‘uit’ waren geslagen en er ook drie keer fout geserveerd was. Werk aan de winkel voor de tweede set!

En dat lieten de mannen zich geen twee keer zeggen. Met name spelverdeler Kas opende (volley)bal met sierlijke en onnavolgbare set-ups. E. Veenendaal raakte op het midden ook op dreef en kreeg geen antwoord op zijn cross-geslaagde ballen. W. Veenendaal maakte de dans compleet door telkens weer de bal door het blok van Volta te plaatsen. Dat het uiteindelijk toch nog 25-21 werd, was met name te wijten aan de vele servicefouten van Surf.

Middelkamp had echter nog een belangrijke troef in handen: Diagonaalspeler Renia! Ietwat afgekoeld, maar gedreven als een buffel liet hij zien dat serveren echt niet zo ingewikkeld is als het soms lijkt. Maar ook zijn aanvallen waren een heuse marteling voor Volta, die maar geen grip leek te krijgen op deze vorm van souplesse. Eigenhandig maakte Renia, met een beetje hulp van de rest (het blijft wel een teamsport natuurlijk) een einde aan alle Lelystadse dromen met 25-14.

Middelkamp knikte van een afstandje tevreden, zoals alleen een coach dat kan doen. Met weinig woorden dirigeerde hij dezelfde zes spelers weer het veld in. Kas mocht beginnen met serveren. Hij had een snood plannetje om weer met een enorme serie te beginnen. Dat lukte, mede met de blokkerende hulp van E. Veenendaal. Renia was helemaal ontketend en sloeg de één na de andere bal op de stoffige ondergrond en ook Piekema liet zich aanvallend gelden. Ondanks dat de tegenstander gebroken was, bleef de tribune goed gevuld. Het publiek wilde deze galavoorstelling natuurlijk niet missen. 25-5 waren de eindcijfers op het scorebord en voldaan konden de Mannen terugblikken op prachtige teamprestatie.