• Van Hamersveld maakt af

    Alexander Gijsen

Volleybalheren van Surf lopen averij op

17-12-2017, 15:40 | Lezersnieuws | Alexander Gijsen

EPE - Na een ongekend lange reeks van overwinningen is het Surf helaas niet gelukt om de Epese mannen van Ormi over de knie te leggen. Na een, van de zijde van Surf, slap en inspiratieloos potje werd Surf met 3-1 naar huis gestuurd.

Ormi is echt de zogenaamde 'angstgegner' van Surf. Het is al lang geleden dat er in Epe werd gewonnen. En dat zonder aanwijsbare reden! Uiteraard zal de Veluwse agrarische werklust ermee te maken hebben, maar dat kan niet de enige oorzaak zijn. Ook afgelopen zaterdag begon Surf in volle oorlogssterkte aan de strijd: De Vries en Van de Brug op de buitenkantjes, Van Hamersveld en Van der Stelt bestierden de middenposities en Renia en Meijer vulden de gaatjes op. Maar de angst zat er al in voor de wedstrijd begonnen was! Vooral de passing was behoorlijk onder de maat en zelfs Meijer kon daar geen chocola van maken. De Vries werd nog gewisseld voor Kas, maar dat hielp helaas ook niks en de set werd verloren met 25-22.

Ondanks verwoede preken van iedere speler waren de tweede en derde set nóg dramatischer dan de eerste. De Surf mannen waren volledig de weg kwijt en het spel was geen schim meer van de voorgaande weken. Het frivole en vrije karakter was volkomen verdwenen! In de derde set werden nog wel Van Arnhem en Stellingwerf binnen de lijnen gebracht wat wel enig soelaas bood, maar lang niet genoeg. Beide sets gingen met 25-17 naar Ormi.

De Surfmannen waren kwaad. Zo goed speelde Ormi namelijk nou ook weer niet, maar toch zorgden ze ervoor dat Surf geen moment in zijn spel kon komen! Het vuurtje dat deze woede aanwakkerde, bleek gelukkig genoeg om niet helemaal met lege handen naar huis te gaan. En mede omdat Ormi het ook wel geloofde, pakte Surf dus nog één setje met 25-20.