• groepsfoto

  • groepsfoto

Voetbal 3 daagse kickoff wederom groot succes

20-07-2015, 18:30 | Lezersnieuws | Voetbal 3 daagse

Dinsdagochtend, negen uur. Terwijl er donkere wolken boven sportcomplex De Ebbenhorst hangen, druppelen de kinderen die meedoen aan de voetbal driedaagse van voetbalacademie Kick-Off met een grote glimlach op hun gezicht de tribune van Sparta Nijkerk op. Als de vijftig kinderenen om 10.00 uur eenmaal op het hoofdveld staan, word de groepen ingedeeld. Het gezelschap begint het voetbalkamp met een sportcircuit bestaande uit verschillende techniekvormen.

Het tweede deel van de dag bestaat uit het één tegen één toernooi en een penaltyserie. Rond vier uur staan de ouders klaar om hun kroost op te halen. De donkere wolken van dag één zijn tijdens de tweede dag van het voetbalkamp alleen in de ochtend te bekennen. De kleine regenval zorgt echter niet voor bedrukte gezichten. Sterker nog, de kinderen kunnen niet wachten om het veld te betreden voor een twee tegen twee toernooi. Rick Knoop speler van het eerste van Sparta Nijkerk roept de kinderen na anderhalf uur van voetbalvreugde de tribune op om een quiz te spelen met voetbaltalentjes. Bij het voetvolleybal zien de trainers veel rally's en bij het voetgolf maakt een voetbaltalent zelfs een 'Hole-in-Ones'.

Dag 3. Hoewel de trainingsdag pas om tien uur begint, staan de eerste kinderen al om kwart voor negen op het veld om een balletje te trappen. De zon heeft de donkere wolken aan de kant geduwd en met vijfentwintig graden was het vrij warm. Dat de kinderen al tegen negen op de stoep stonden, had hoogstwaarschijnlijk te maken met de aankondiging van trainer Danny Brouwer. Hij had de kinderen beloofd dat ze op de derde dag van het voetbalkamp een man van zijn fiets mochten schieten en andere een aantal spelactiviteiten zouden doen voor het puntenklassement. Het onderdeel 'schiet man van fiets' blijkt een groot succes. Hoewel Danny van Dijk een beer van een kerel is, is de angst in zijn ogen te zien. De één na de andere bal vliegt tegen zijn lichaam en tegen de fiets.

Het middagdeel van het voetbalkamp bestaat uit een vier tegen vier toernooi en een penaltyreeks. Om 15:30 uur verzamelen alle voetbaltalenten zich op de tribune om een certificaat en bal in ontvangst te nemen. De winnaars van het puntenklassement worden door de trainers extra in het zonnetje gezet en krijgen een speciale 'Kick-Off' trofee.

Het voetbalkamp was weer een groot succes.

Wij willen Wim van Hussel bedanken voor zijn goede zorg en Sparta Nijkerk bedanken voor de gastvrijheid.

Kick-Off komt volgend jaar zeker terug!