• Dorpscentrum De Glind

    Rudolphstichting

VNG-congres: waardevol bezoek aan De Glind

05-06-2019, 17:00 | Lezersnieuws | Wilma

Tijdens het jaarcongres van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG-congres) waren er drie workshops in De Glind. Er werd gesproken en nagedacht over kindermishandeling, duurzaamheid en wonen in een gezin. Een ruime 100 burgemeesters, wethouders, en ambtenaren uit heel Nederland volgden met veel belangstelling de workshops.

Het is bijzonder om zoveel bestuurders te betrekken bij het werk in De Glind. Een deelnemende wethouder zei: “Ik rijd vaak door De Glind, maar ik heb nooit geweten wat hier allemaal gebeurd!” De deelnemers waren benieuwd, geïnteresseerd en kwamen met inhoudelijke vragen.

Terwijl ongeveer 40 bestuurders zich verdiepten in duurzaamheid en een wandeling maakte langs de duurzame projecten in De Glind, volgden 40 anderen de workshop over kindermishandeling. De bezoekers van de workshop over wonen in een gezin brachten een bezoek aan verschillende gezinshuizen in het dorp.

Jan Hofman, directeur-bestuurder van de Donnerschool hield aan het einde nog een korte toespraak waarbij hij Peer van der Helm citeerde: “We doen dit om hoop te geven op het gewone leven voor kinderen, voor mensen, die het niet getroffen hebben.” Het was een waardevolle middag.

De gemeente Barneveld is deze week gastgemeente van het VNG-congres. Er komen honderden ambtenaren bijeen om geïnspireerd te worden en zij volgden en divers programma. De bestuurders werden in De Glind ontvangen door de samenwerkende partijen: Stichting Jeugddorp De Glind, Intermetzo, Gezinshuis.com, de Rudolphstichting en de J.H. Donnerschool.