• Aartje van den Brink temidden van collega's en klant

    Icare

Veertig jaar thuiszorg in Nijkerk

17-07-2018, 15:36 | Lezersnieuws | audrey

15 juli 1978 kwam Aartje van den Brink in dienst bij de thuiszorg. Afgelopen maandag, 40 jaar later, werd Aartje door haar klanten en collega’s van Icare een dag lang verrast.

“Ik werd ’s morgens vroeg wakker, doordat ik gerommel hoorde buiten. Toen ik ging kijken bleek dat mijn dochter mijn auto aan het versieren was. Toen ik bij de verschillende klanten langs ging om zorg te geven, hadden alle klanten een kleine attentie gekregen van mijn collega’s om mij de hele dag door te verrassen. Bij de laatste klant van de route was de verrassing helemaal compleet. De klant stond op de route omdat ik oogdruppels zou moeten geven, maar dat was helemaal niet nodig. Er stond koffie en een grote taart met het getal 40 erop voor me klaar en de collega’s van het wijkteam van Icare en mijn teamcoach waren er allemaal”.

Doordat Aartje al die 40 jaar in Nijkerk heeft gewerkt, is ze bij velen HET gezicht van de thuiszorg. “Ik ben begonnen als ziekenverzorgende en een paar later heb ik de wijkopleiding gedaan. Ik was toen al getrouwd en had al een gezin. Dat ik die studie heb kunnen doen, heb ik te danken aan de inzet van mijn man, die dit voor mij mogelijk heeft gemaakt. Vroeger had ik de droom om een zorgboerderij te willen hebben en die droom heb ik nog steeds. Ik ben nu 62 jaar en het leven heeft mij ook geraakt. Dat ik mag zorgen voor mensen betekent heel veel voor mij. Dat is echt een geschenk van God waar ik veel kracht uit haal.  Ik hoop dat ik gezond mag blijven, zodat ik dit werk nog lang kan blijven doen. En wie weet. Misschien gaat die zorgboerderij ook nog lukken. Ik denk echt dat er in Nijkerk veel behoefte is aan een zorgboerderij met een christelijke signatuur. Zodat mensen in de dagbesteding echt zichzelf kunnen zijn.”

Aartje gaat deze zomer weer mee met de Zonnebloem, omdat daar nog vacatures waren. Na de zomer volgt nog een feestelijke receptie voor klanten en collega’s, om het jubileum nog even met elkaar te vieren.