Telstar/Dé Registermakelaar in spannende slotfase langs Rigtersbleek

12-12-2017, 16:30 | Lezersnieuws | Jan Willem Boer

Afgelopen zaterdag werden de degens ditmaal gekruist met Rigtersbleek. In een wedstrijd waarin beide ploegen nauwelijks voor elkaar onder deden, trok Telstar/Dé Registermakelaar in een bloedstollend slot aan het langste eind: 21-20.

De eerste aanval was gelijk een doelpunt voor de thuisploeg, maar dat bleek voorlopig voor het laatst te zijn. Telstar had moeite met de aanvalsopzet door het fysiek en de lengte van Rigtersbleek en kon zich daar maar moeizaam aan onttrekken. De Enschedeërs namen vanaf 5-5 het initiatief over en namen een voorsprong van drie punten. Via 6-9 en 8-11 werd er uiteindelijk gerust bij een achterstand voor de Hoevelakers van 10-12.

Na rust ontstond er een geheel andere wedstrijd. Telstar startte furieus en met twee aanvallen werd de stand weer gelijk getrokken. Even zoveel aanvallen verder was dit gat echter weer hersteld door de bezoekers en bleven beide ploegen gelijk opgaan. Via 14-14 ging dit door tot 19-19 en brak het slot aan. De toeschouwers in de goed gevulde sporthal De Slag gingen er nog even goed voor zitten. Het zag twee ploegen die eigenlijk niets voor elkaar onder deden, die voor elke centimeter en elke bal knokten.

Enkele omschakelingen van coach Van der Klis zorgden voor meer variatie en stabiliteit, zowel verdedigend als aanvallend. Het gaf een messcherpe Bas Hopman (Zes treffers in de tweede helft) de kans om de 20-19 en o zo belangrijke 21-19 binnen te schieten. Op dat moment was er nog drie minuten te spelen. Rigtersbleek speelde lange aanvallen en wist zodoende de aansluitingstreffer te noteren. Met nog slechts 7 seconden op de klok, 'dwongen' de gasten de thuisploeg tot het nemen van een strafworp. Deze werd helaas gemist, maar het restant van de speeltijd was te kort om iets aan de uitkomst te veranderen. Eindstand 21-20.

Een mooie wedstrijd voor de toeschouwers, een prettige uitkomst voor de thuisploeg, maar voor de gasten zullen de druiven ongetwijfeld zuur hebben gesmaakt tijdens de lange terugreis naar Enschede. Komende week wacht Noviomagum. In Nijmegen zal 'vroeg' worden gestart, aanvang 15:30 uur.