Telstar mist precisie en verliest

06-09-2015, 21:20 | Lezersnieuws | Jan Willem Boer

Op een winderig sportpark Middelaar is Telstar er niet in geslaagd om de eerste thuiswedstrijd winnend af te sluiten. Vitesse uit Barendrecht bleek met 11-16 te sterk.

Het talententeam van coach Meuleman wist voorafgaand aan het duel tussen beide hoofdmachten een ruime voorsprong helaas niet vast te houden tegen het tweede van Vitesse. Na een alleszeggende 2-1 ruststand werd weliswaar een 6-2 voorsprong gepakt, maar in het vervolg van het duel werd deze jammerlijk verspeeld. Uiteindelijk liep men hoofdschuddend met 7-8 het veld af.

Vervolgens was het aan beide hoofdmachten. In de eerste helft zag het Hoevelakense publiek de thuisploeg vooral worstelen met de aanvallende vorm. Vitesse startte scherper en pakte al snel een 1-4 voorsprong. Telstar had moeite met het dynamische spel van de Barendrechters, maar wist met enkele verdedigende keuzes vervolgens de angel uit hun spel te halen. Aanvallend wilde het echter maar niet vlotten, waardoor de achterstand niet kon worden weggewerkt. Opgelegde kansen werden gemist en ook van afstand werd alleen de lucht beroerd. Gerust werd bij een stand van 5-8.

Direct na de thee maakten de Barendrechters van afstand de 5-9. Telstar zette de achtervolging in, maar het lukte niet om het gat te verkleinen naar twee punten. De scherpte en precisie ontbraken simpelweg, kansen waren er genoeg. Ook enkele vroege wissels van coach Anbeek konden het tij niet keren. Op 11-15, met nog vijf minuten te spelen, werden in twee aanvallen even zoveel strafworpen gemist, waarmee het duel definitief gespeeld was. Uiteindelijk viel aan de andere kant het laatste doelpunt van de wedstrijd: 11-16.

Ondanks twee verliespartijen is er geen man overboord. Met meer scherpte had er bij beide wedstrijden meer ingezeten. Het is aan de spelers van Ronald Anbeek om zich dit te realiseren en dit te vertalen naar beter spel. Komende week tegen Tilburg zal daarom vroeg in het seizoen een cruciaal duel worden gespeeld. De ploeg uit de gelijknamige stad heeft de dubieuze eer om, net als Telstar, onderaan de ranglijst te staan. Winst is noodzakelijk om aansluiting naar boven te behouden en uw support van harte welkom! Het tweede zal om 14:00 uur starten, waarna beide hoofdmachten om 15:30 uur de degens kruizen.