• Coach Arturo met rijk gevulde bank

  Alexander Gijsen
 • Surf opent de aanval

  Alexander Gijsen
 • Kas en Van Ginkel de hoogte in

  Alexander Gijsen
 • Puntje voor Surf

  Alexander Gijsen
 • Brink set-upt

  Alexander Gijsen

Surf Dames 1 snoept puntje van nummer 2

05-02-2018, 09:50 | Lezersnieuws | Alexander Gijsen

Afgelopen zaterdag leed Surf dames 1 een verwacht verlies tegen de veel sterkere nummer twee Zeewolde.

Na twee overwinningen voelde Surf zich sterk, maar ook wel realistisch. Surf staat stijf onderaan op de 12e plaats terwijl Zeewolde nog meedoet om het kampioenschap. Doelstelling was dus vooral om een leuke pot voor het trouwe publiek neer te zetten.

Ringers startte dan ook met Brink, Olde Scheper, Ruitenberg, Huurdeman, Van Ginkel en Albergati meises A-talent Van de Pol als libero. Surf begon gelijk met een goede service druk. Hier had Zeewolde niet op gerekend en hun belangrijkste aanvallers konden niet in stelling gebracht worden. De technische superioriteit van Zeewolde had het erg moeilijk met de werklust van Surf en hierdoor was het een hele spannende, gelijkopgaande set. De flegmantieke Albergati werd voor het laatste punt nog gewisseld voor de frisse Kas en zij scoorde het winnende punt.

Surf was verbijsterd! 'Never change a winning team' en de 2e set begon Ringers dus ook met dezelfde opstelling als waar de eerste set mee was begonnen. Maar Surf was nog zo flabbercasted van de onverwachte overwinning dat het helemaal onder de voet gelopen werd met 25-16.

De twee sets daarna liet Zeewolde zien dat ze in de top thuis horen. Met technisch vernuft en veel atletisch machtsvertoon liet het het hardwerkende Surf alle hoeken van het veld zien. Overigens niet zonder slag of stoot, Surf werkte hard waardoor het spel een lust voor het oog was. De vers ingebrachte Overmars en Kas lieten zich niet het kaas van het brood eten. Een klein stuntje hing nog even in de lucht toen Surf onder aanvoering van Sinnema een achterstand van 21-7 wist om te buigen tot 22-22, maar Zeewolde maakte het in stijl af tot 25-22.

Jammer van het verlies, maar toch heerste tevredenheid dat Surf het de nummer 2 soms behoorlijk lastig wist te maken. Helaas zit het programma-technisch niet mee, aangezien de volgende tegenstander de nummer 1 Hellas is.