Sponsorloop voor Nacht van de Vluchteling

04-06-2019, 19:58 | Lezersnieuws | Truus

Elke twee seconden slaat iemand op de vlucht voor oorlog of conflict.

En al vijf jaar op rij stijgt het aantal vluchtelingen. De crisis in Venezuela, de oorlog in Zuid-Soedan, en de vlucht van honderdduizenden Rohingya vluchtelingen uit Myanmar.

Hiervoor lopen we in de nacht van 15 op 16 juni a.s. weer de Nacht van de vluchteling , dit jaar voor de tiende maal.

In 2018 hielp elke individuele loper maar liefst 18 vluchtelingen. Hoe meer geld we ophalen, hoe meer hulp we met elkaar kunnen bieden. Voor 28 euro zorg je bijvoorbeeld dat een ondervoed kind in een vluchtelingenkamp in luttele weken weer op krachten komt met de calorierijke noodvoeding Plumpy'Nut.

Hoewel ik geenszins sportief ben aangelegd, trek ik dit jaar toch de stoute schoenen aan voor een tocht van 40 kilometer, van Utrecht naar Amersfoort. Omdat ik me fysiek wil kunnen inleven in de ontberingen die zoveel ontheemde vluchtelingen op hun tocht moeten doorstaan, al is mijn comfortabele situatie dan nauwelijks vergelijkbaar met die van hen.

Als u mijn initiatief wilt sponseren, zou dat geweldig zijn.

Ga daarvoor naar mijn site ‘Solidariteit met ontheemde vluchtelingen’ via https://www.Nachtvandevluchteling.nl/actie/truus-jonker

Bent u niet zo handig met de computer en wilt u mij toch sponseren, dan kan dat ook via IBAN NL48 INGB 0000 000999, onder vermelding van Nacht vluchteling, Truus Jonker

Truus.jonker2000@gmail.com