Sparta zo goed als veilig

13-02-2017, 12:31 | Lezersnieuws | Nico Fiegen

De korfballers van Sparta speelden zich afgelopen zaterdag zo goed als veilig. In een wedstrijd die vlees noch vis was deden de Nijkerkers wat er van ze verwacht werd: winnen (19-16). Tegenstander Vitesse (Barendrecht) degradeerde door de nederlaag in Sporthal Watergoor. In theorie kan IJsselvogels Sparta nog passeren op de ranglijst maar met dat scenario houdt iemand nog rekening.

"Voor eigen publiek willen we er zeker altijd een mooi spektakel van maken maar dat bleek afgelopen zaterdag niet mogelijk. Wij waren niet in goeden doen maar onze tegenstander gaf er ook niet bepaald blijk van voor haar laatste kans te knokken. En dat resulteert in een saai spelletje. Ik ben blij dat we gewonnen hebben en ons in principe bijna veilig gespeeld hebben. Punt amen uit"

Sparta hoefde inderdaad niet tot het uiterste te gaan maar moest natuurlijk wél zorgen dat het niet zou struikelen over de hekkensluiter. Lysanne Hamstra ging maar weer eens voorop in de strijd en was en passant ook nog vier keer trefzeker. Haar karakter is misschien wel tekenend voor de ommekeer in de laatste twee duels. Nog maar kort geleden kon het nog de verkeerde kant op met haar ploeg maar na 2 duidelijke overwinningen staat Sparta er dus ineens 'veilig' voor. Soms wat wisselvallig maar meestal toch met de intentie om te winnen sprokkelden de Nijkerkers voldoende punten bij elkaar om nooit écht in gevaar te komen. Sterker nog: zelfs een verdienstelijke derde plaats is nog haalbaar en dat lijkt vooralsnog het maximale wat er uit deze ploeg te halen valt. Met het vertrek van Jorik van de Grootevheen en Sander Motshagen (zij stoppen beide) heeft de nieuw aan te stellen trainer (van Woudenberg vertrekt naar ODIK en zijn opvolger is nog niet bekend) een behoorlijke uitdaging. Sparta is er de club niet naar om bij de pakken neer te zitten. Wouter van Brom ontpopte zich zaterdag ineens weer doeltreffend (5 doelpunten) en Jan Hoekstra klopt nadrukkelijk aan de poort om een basisplaats in te nemen.

Voor Sparta is het zaak de competitie toch zo goed mogelijk uit te spelen. Komende woensdag wacht de verre reis naar Middelburg voor het inhaalduel tegen kampioenskandidaat Swift, zaterdag reist de ploeg af naar Delft om aan te treden tegen DES. Die 2 ploegen treft men in maart ook nog een keer thuis. Sparta zal er hoe dan ook het beste van willen maken en wellicht de gelegenheid te baat nemen om wat te experimenteren. "Eerst nog even definitief veilig zijn" besluit van Woudenberg lachend.