Sparta Nijkerk VR1 overwintert in de beker

07-12-2017, 13:01 | Lezersnieuws | Hans Stam

Woensdagavond stond de 2e knock-out ronde van de districtsbeker op het programma voor Sparta Nijkerk VR1. De loting had een uitwedstrijd tegen zondag 4e klasser Activia VR1 uit Twello opgeleverd.

Op een moeilijk te bespelen veld (dat was aangetast door engerlingen), waren de vrouwen van Sparta Nijkerk van begin tot einde de bovenliggende partij.

Eline Tingen scoorde al snel de 0-1. Activia probeerde het Sparta spel te ontregelen met fysiek geweld en gokte op lange ballen en stilstaande situaties. Dit leverde in de 10e minuut een treffer op, toen een vrije trap niet weggewerkt kon worden en in de kluts het doel inrolde.

De uitdaging voor de Spartanen was om uit de duels te blijven en met snel combinatiespel door de Activia verdediging te komen. Dat leverde ook de 1-2 op; Cynthia van den Bor onderschepte de bal, bediende Demi van den Brink en via Elvira Dokter kwam de bal bij Sara Groters, die beheerst afrondde. Een fraai doelpunt, net als de 1-3 in de 34e minuut (doelpunt Christianne van Bloemendaal na een een-tweetje met Sara Groters).

Na rust werd het erg rommelig. Genoeg kansen voor Sparta Nijkerk, maar het was Activia dat als eerste scoorde. Een onnodige overtreding in het strafschopgebied leverde een penalty en de 2-3 op.

Werd het dan nog spannend? Nee, want Sparta Nijkerk was veel sterker en beloonde zichzelf met de 2-4 in de laatste minuut, toen de uitstekend ingevallen Anouk Kamphorst Sara Groters in stelling bracht, die vervolgens in het dak van het doel raak knalde.

Sparta Nijkerk was blij dat het blessurevrij uit de wedstrijd kwam en kan nu rustig de loting voor de achtste finales afwachten, die naar alle waarschijnlijkheid in februari gespeeld gaat worden.