• Meiden- en vrouwenvoetbal bij Sparta Nijkerk

    Ron Stuveling

Sparta Nijkerk Leeuwinnen gaan ook voor goud

13-08-2017, 14:50 | Lezersnieuws | Hans Stam

Na het geweldige succes van de OranjeLeeuwinnen is het nu de beurt aan de Sparta Nijkerk Leeuwinnen om te laten zien dat vrouwenvoetbal leeft en aandacht verdient.

Het meiden- en vrouwenvoetbal bij Sparta Nijkerk zit al een aantal jaren in de lift. Stap voor stap wordt gebouwd aan een mooie toekomst. De meidenteams spelen op een steeds hoger niveau (de MO15 en MO17 spelen komend seizoen in de hoofdklasse) en ook de vrouwenteams ontwikkelen zich door met als doel zo hoog mogelijk te gaan spelen en een toonaangevende vereniging in de regio te worden als het gaat om meiden- en vrouwenvoetbal.

De Vrouwen 1 selectie van Sparta Nijkerk heeft ten opzichte van vorig seizoen een behoorlijke verandering ondergaan. De technische staf, onder aanvoering van trainer Mirsad Abdulovic, is ongewijzigd, maar het aantal speelsters is teruggebracht van 24 naar 18. De kern van de ploeg is intact gebleven, maar nieuw in de selectie zijn keepster Malissa Beker (DOVO) en speelsters Sanne van de Pol, Sara Groters (beide SDVB), Demi van den Brink, Kim Ruiter, Eva Stam (allen vanuit VR2) en Liza van Hout (MO17). Daarnaast zijn Eline Tingen en Kataline Hiensch na een jaar weer terug uit Australië.

Gestopt zijn keepster Hanna Kuijvenhoven (vanwege een studie in Groningen) en aanvoerdster Wendeline van der Molen-Teunissen. De overige speelsters gaan de Vrouwen 2 selectie versterken. Deze zal in het nieuwe seizoen getraind worden door Joris Jothmann, die vorig seizoen nog de MO17 selectie onder zijn hoede had.

Zowel de Vrouwen 1 als Vrouwen 2 (dat vorig seizoen kampioen werd in de 5e klasse) gaan spelen in de 4e klasse van het zaterdagvoetbal. De VR1 selectie is hierbij ingedeeld in een nieuwe poule, met veel onbekende tegenstanders uit de regio Harderwijk-Zwolle. De doelstelling is echter duidelijk: Kampioen worden en promoveren naar de 3e klasse. Met de kwaliteitsimpuls die het heeft ondergaan moet dat ook zeker mogelijk zijn.

VR2 komt in een poule met wat meer bekende teams en veel streekderby's, waaronder Hoevelaken, VVOP, SDVB, Terschuurse Boys en SDC Putten.

Om ook de jeugd meer bij het vrouwenvoetbal te betrekken zal in het nieuwe seizoen bij elke thuiswedstrijd van VR1 een Leeuwin (pupil) van de Week te bewonderen zijn.

Voordat de competitie begint (op zaterdag 23 september) spelen beide teams nog een drietal bekerwedstrijden, te beginnen op zaterdag 2 september. VR1 speelt dan om 12:30 uur tegen Kesteren VR1 en VR2 om 11:00 uur tegen EDON VR1, beide thuis op de Ebbenhorst.