• Telstar trok aan het langste eind in het Nijkerkse onderonsje

    Dick van Breda

Sparta moet overwinning aan Telstar laten

03-04-2017, 16:40 | Lezersnieuws | Nico Fiegen

Hugo van Woudenberg, trainer van Sparta Korfbal, denkt nog zo'n 6 punten nodig te hebben om lijfsbehoud veilig te stellen. Stiekem had 'ie er op gehoopt zaterdag de eerste 2 alvast bij te schrijven maar daar wilde Telstar (Hoevelaken) niet bepaald aan mee werken. De ploegen waren het grootste gedeelte van de wedstrijd goed aan elkaar gewaagd, Telstar hield het hoofd (vooral in de slotfase) er net even beter bij: 21-19

"Eigenlijk was het best een goede wedstrijd", aldus van Woudenberg. "Volgens mij hebben bijna de hele wedstrijd op zo'n 2 punten van elkaar gestaan, was het een beetje stuivertje wisselen maar speelden zij het uiteindelijk net even slimmer". En dat was waarschijnlijk ook het hele verhaal. De Nijkerkse korfbalploeg miste de geblesseerde Marieke van de Kraats en zag ook Anne Mulder kort na rust uitvallen. Riemke Ruitenbeek verving haar overigens verdienstelijk.

Belangrijke punten voor de Hoevelakers, zij namen 2 punten afstand van Sparta in een klasse waar overigens de nummers 2 tot en met 8 nog geen van allen zeker zijn van hun zaakSparta gaat dus nog een paar heftige weken tegemoet. Komende zaterdag komt het Amersfoortse MIA op bezoek, die week erna staat het uitduel tegen hekkensluiter Victum/Warchild op het programma. Geen onmogelijke opgaven dus , de vlag kan er over een kleine 2 weken dus ook zomaar weer anders bijhangen. "Niets is zeker, alle nog op stapel zijnde wedstrijden bieden mogelijkheden. Zoals gezegd staat, op HKC na, iedereen op steenworp afstand van elkaar, in deze klasse kan dus dit seizoen letterlijk iedereen van iedereen winnen of verliezen en zo worden het eigenlijk allemaal finales. Ook wel weer mooi. Pikant detail is dat Sparta kort voor het einde van de competitie ook het Barneveldse ODIK nog treft, toevalligerwijs de nieuwe werkgever van trainer van Woudenberg. "Daar ben ik totaal niet mee bezig. Ik ben tot en met dit seizoen in dienst van Sparta Nijkerk. Daar wil ik niet mee degraderen, als die wedstrijd tegen ODIK nog cruciaal is zal ik mijn team minstens net zo op scherp zetten als in de andere wedstrijden. ODIK moet de punten dan maar ergens anders pakken". Nog 6 ronden te gaan en bijna iedereen kan nog knock out gaan. Het zal het als kijkspel allemaal spannend genoeg op maken.