• Low Deck Combinatie

  • Mooie verschijning

Robbertsen Transport en Logistics breidt uit

10-03-2016, 09:21 | Lezersnieuws | Robbertsen

DAF FT XF-440 SSC Low Deck op weg naar Italië

Een primeur voor Robbertsen Transport uit Nijkerk. Het internationale transportbedrijf kocht afgelopen week voor het eerst een DAF-trekkercombinatie. Wat de omslag gaf? Het optimaal comfort voor de chauffeur tijdens de lange ritten van en naar Italië, en de technisch hoogwaardige boordapparatuur. En natuurlijk alle veiligheidseisen waar tot in de puntjes aan werd voldaan. Voortaan zorgeloos rijden in bergachtige gebieden.

Trotse eigenaar is Teunis Robbertsen, de drijvende kracht achter T. Robbertsen v.o.f. Transport en Logistics (www.robbertsentransport.nl). Afgelopen week nam Robbertsen de DAF FT XF-440 Super Space Cab Low Deck volumetrekker in gebruik. De trekker werd persoonlijk afgeleverd door verkoper Arjan van Dijk van Bakker Bedrijfswagens Nijkerk, onderdeel van Bakker Bedrijfswagens Groep.

Specifieke eisen

Robbertsen Transport is gespecialiseerd in groupage huifvervoer: transport van lengtegoederen met afwijkende maten, bouwmaterialen en halffabricaten. Met de nieuwe DAF beschikt het transportbedrijf over nog een trekker-opleggercombinatie in Low Deck uitvoering. Gezien de specifieke eisen aan het vervoer van en naar Italië werd het wagenpark uitgebreid met een DAF XF Super Space Cab Low Deck.

Bijzondere verschijning

De DAF XF-440 Super Space Cab met MX 11 motor is onder meer uitgerust met Adaptive cruis control met FCW en AEBS, Lane Departure Warning-systeem, AS-tronic met 12 versnellingen en een ZF-intarder. De nieuwe wagen is integraal voorzien van luchtvering in combinatie met een 8 tons vooras. Vanwege de lange ritten zijn er speciale stoelen ingebouwd voor de chauffeur en de bijrijder, en er is continu airco om ook tijdens pauzes koel te kunnen rusten en slapen.

Niet onbelangrijk vond Robbertsen het uiterlijk van zijn nieuwe DAF: behalve skylights is de wagen voorzien van extra verstralers met spuitwerk en reclame in de bedrijfskleur van Robbertsen Transport. Bijzonder transport vraagt om een bijzondere verschijning.

Over Bakker Bedrijfswagen Groep

Bakker Bedrijfswagen Groep heeft 7 vestigingen in het hart van Nederland en is dealer van DAF, Iveco Daily, Fiat Professional, SÔR koel/vriesopleggers en Carrier Transicold koel/vriesmachines. Voor de tweede keer op rij is Bakker Bedrijfswagen Groep DAF-dealer van het jaar. Er werken ruim 175 medewerkers bij Bakker Bedrijfswagen Groep. Voor meer informatie: www.bakker-bedrijfswagens.nl.