• V.l.n.r. Sven van de Pol (2), Tom Boessen (1) en Henk-Jan van Leijenhorst (3).

    WUTTO, Frans Wieringa

REGA succesvol tijdens WUTTO-toernooi in Hilversum

27-08-2017, 21:10 | Lezersnieuws | Ted van der Meer

Afgelopen zaterdag deed REGA in Hilversum mee aan de WUTTO Open Nederlandse Kampioenschappen. De drie spelers (Jordin van Dasselaar, Sven van de Pol en Henk-Jan van Leijenhorst) waren allen succesvol tijdens dit internationale hardbattoernooi.

Jordin eindigde in het dubbelspel A op de derde plaats, samen met zijn partner Reginald Kraaijenbrink die lange tijd nummer één was op de WUTTO-wereldranglijst. In het enkelspel sneuvelde hij in de poulefase.

In de B-klasse enkelspel was er sprake van een 'broedermoord'. In de kwartfinale versloeg Sven van de Pol zijn vriend Henk-Jan van Leijenhorst. Sven bereikte vervolgens de finale waarin hij genoegen moest nemen met een zilveren medaille.

In het jongensenkelspel werd Sven opnieuw tweede. Een zeer sterke Limburger, Tom Boessen, kwam op grond van zijn prestaties in de A-klasse op het hoogste podium terecht. Henk-Jan eindigde in deze categorie op de derde plaats, goed voor een bronzen plak.

De grote afwezige was REGA-icoon Marty Hendriksen. De oud-WUTTO-wereldkampioen, die in 2010 oud-olympisch en wereldkampioen Waldner bedwong, is nog niet genezen van een ernstig racefietsongeluk. Hij zegde wel toe van de partij te zijn op het WUTTO-wereldkampioenschap in december.