• Groepsfoto Alfa-wielrenners masterclass

    Dilia de With

Ondernemerspeloton trotseert hitte in 100 km-wielertocht

11-06-2018, 13:07 | Lezersnieuws | Maranna

Op donderdag 7 juni vond de Alfa-wielrenners masterclass plaats. Alfa organiseerde deze wielertocht van 105 km in samenwerking met het Dutch Food Valley Cycling Team. Een peloton van 40 wielrennende ondernemers en ondernemende wielrenners trotseerde deze dag de hitte tijdens een prachtige tocht van 105 kilometer, dwars door de FoodValley-regio.

Met deze tocht  wilden Kees Cuperus (directievoorzitter Alfa Bennekom) en René Bastiaansen (teammanager Dutch Food Valley Cycling Team) ondernemers uit de FoodValley-regio een sportieve mogelijkheid bieden om te netwerken en elkaar beter te leren kennen.

Als start- en eindpunt van de tocht was het clubhuis van Wielervereniging Ede gekozen. Wielervereniging Ede is een van de clubs die renners levert aan het Dutch Food Valley Cycling Team. Na een korte kennismaking verwisselen de ondernemers hun pak voor het wielertenue en werd begonnen aan de rit van ruim 100 kilometer door de FoodValley-regio. 6 Beloften- en eliterenners gaven al rijdende tips uit het profpeloton. Renners die lek reden werden door begeleiding van de professionele DFVCT-ploegleidersauto weer snel in de koers gebracht. Als extra uitdaging reden de ondernemers een tijdrit. De winnaar ontving een Alfa- en DFVCT-tenue. Na de masterclass konden de ondernemers uitgebreid met elkaar netwerken tijdens een buffet.

Gezien de enthousiaste reacties van de ondernemers en de renners verwachten Alfa en DFVCT in 2019 opnieuw een masterclass te organiseren.

Over Alfa Accountants en Adviseurs Alfa is een brede zakelijke dienstverlener die duurzaam waarde creëert voor klanten, medewerkers en de samenleving. De Alfa-kantoren in de FoodValley-regio (Bennekom, Barneveld en Amersfoort-Nijkerk) geven hier invulling aan door lokaal actief te zijn en bij te dragen aan mooie maatschappelijke initiatieven. Zo ook het gezamenlijk sponsoren van het Dutch Food Valley Cycling Team.

Over Dutch Food Valley Cycling Team Het Dutch Food Valley Cycling Team werkt samen met vijf wielerverenigingen in de regio Gelderland/Utrecht. Het team fungeert als opleidingsteam voor elite-/beloftewielrenners die de ambitie hebben de opstap te maken naar continentale teams. DFVCT rijdt een nationaal en internationaal programma.

Meer informatie, ga dan naar onze website: www.alfa.nl/nijkerk.