• Annelie metselt de eerste steen onder begeleiding van dhr. Gerard Aalten.

    Marja van de Bunt

Officiële start CPO De Woongaard

15-12-2017, 19:20 | Lezersnieuws | Marja van de Bunt

Op woensdag 13 december werd op een winterse bouwplaats aan de Doornsteeg het officiële startschot gegeven aan CPO De Woongaard in Nijkerk. Jonge toekomstige bewoners metselden symbolisch de eerste steen.

Onder het genot van een hapje en een drankje kwamen de bewoners, aannemer, architect, bouwbegeleider en andere betrokken partijen op de bouwplaats bijeen. Bestuurslid Robert van der Velde opende de gezellige bijeenkomst met een terugblik op de vele uitdagingen en mijlpalen van de afgelopen maanden.

Daarna bracht wethouder Nadya Aboyaakoub-Akkouh de felicitaties over namens de Gemeente Nijkerk. Zij voorziet dat de energiezuinige, duurzame en kindvriendelijke wijk een van de mooiste van Nijkerk zal worden, met in de toekomst een prachtige scoutingplaats voor de jeugd. Wat haar opviel was de gezellige sfeer onder de CPO-leden onderling, wat zij omschreef als "een soort familiegevoel".

Na het officiële gedeelte mochten de jongste toekomstige bewoners van de CPO, onder begeleiding van de heer Gerard Aalten, de eerste steen leggen op de glibberige bouwplaats.

CPO is voor velen nog een relatief nieuw begrip. Het staat voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap : een groep burgers die samen een deelgebied van project Doornsteeg in Nijkerk ontwikkelen. Uitgangspunten in dit project was het realiseren van energiezuinige woningen, met een dorps karakter.

Als de werkzaamheden volgens planning verlopen zullen de 14 woningen van CPO de Woongaard naar verwachting na de bouwvakantie van 2018 opgeleverd worden.