Nijkerkse wijngaard : Aan de Breede Beek wint prestigieuze prijs in Duitsland en Nederland

22-10-2015, 16:11 | Lezersnieuws | Henk Breugem

Zowel bij de Internationale wijnkeuring Mundus Vini zomer 2015 in Duitsland als bij nationale wijnkeuring Van de Lage Landen heeft de Nijkerkse wijngaard Aan de Breede Beek een zilveren medaille behaald met haar witte wijn Muscaris 2014.

De Mundus Vini is een van 's werelds meest prestigieuze wijnconcoursen en dat de Muscaris daar een zilveren medaille heeft behaald, bevestigt dat het hier om een uitstekende witte wijn gaat.

Menige gast op de wijngaard heeft deze wijn afgelopen zomer op de wijngaard gedronken en beoordeelde deze wijn als zeer bijzonder. Dat blijkt ook uit het feit dat deze wijn als de beste witte Muscaris wijn is beoordeeld op het concours Van de Lage Landen.

Alle vrijwilligers werkzaam op de wijngaard zien hun inzet opnieuw beloond door deze nationale en internationale erkenning.

Dit is opnieuw een bewijs dat de Nederlandse wijnbouw en haar producten, zowel nationaal als internationaal, zich kwalitatief kunnen meten met de traditionele wijnlanden.

De campagne op de wijngaard Aan de breede Beek, die nu bijna ten einde loopt, geeft een hoge verwachting voor de wijnen in het komend jaar. De druiven hebben een goede start gekregen en de zomer is tot begin september zeer goed voor de druiven geweest. Jammer dat de maand september twee natte en oktober twee koude weken heeft gegeven, waardoor dit wijnjaar als goed de boeken ingaat.

Henk Breugem

Wijngaardenier van de Wijngaard aan de Breede Beek te Nijkerk.